Anderlecht in spaarmodus langs Waasland-Beveren

Landskampioen Anderlecht heeft met 1-0 van rode lantaarn Waasland-Beveren gewonnen. Kabasele zorgde na tien minuten in de tweede helft voor het enige doelpunt.

Waasland-Beveren speelde in de eerste helft verstoppertje en vond het ideale speelkameraadje in Anderlecht, dat erg loom te werk ging en amper een kans die naam waard in elkaar wist te knutselen. De bezoekers hadden met een volley van Hubert de beste kans, aan de overkant moest Coosemans zelden handelend optreden.

Vroeg na de rust nam Anderlecht, met Defour en Suarez in de basis, de bezoekers dan toch even in de tang. Mitrovic en Suarez ondernamen actie, maar hun afwerking was niet afdoende. Zo kopte Mitrovic, die al te vaak met zichzelf worstelde, twee keer te slap in. Robson besliste dan maar een handje te helpen. De Braziliaanse verdediger kopte een ongevaarlijke cross van N'Sakala op zijn eigen lat en tikte de teruggebotste bal paniekerig in hoekschop. Daaruit maakte Kabasele met een harde schuiver aan de tweede paal de 1-0. Anderlecht maakte vreemd genoeg weinig aanstalten om de score op te drijven. Zo was alle gevaar voor Waasland-Beveren in korte tijd geweken. Aan de overkant had Anderlecht-doelman Proto ook nauwelijks iets om handen, waardoor de wedstrijd zich naar het langverwachte einde sleepte. Door de krappe voorsprong werd het toch nog even heet onder de voeten van de landskampioen. De ingevallen Emond gaf Beveren een energiestoot en Proto moest zich in de slotminuten reppen om een afgeweken schot van Destorme tegen te houden.

Goal: 55' Kabasele (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Praet, Tielemans, Defour (81' Dendoncker), Kabasele (68' Acheampong), Mitrovic, Suarez (83' Cyriac)
Beveren: Coosemans, Addy, Corstjens, Robson, Bojovic (69' Vermeulen), Ibou, Maric, Hubert, Destorme, Henkens (86' Deflem), Vukusic (72' Emond)
Gele kaarten: 20' Robson, 43' Nuytinck, 71' Mitrovic, 90' Vermeulen
Scheidsrechter: Christof Dierick
Toeschouwers: 20.500

Sporza

beveren jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...