Anderlecht in spaarmodus langs Waasland-Beveren

Landskampioen Anderlecht heeft met 1-0 van rode lantaarn Waasland-Beveren gewonnen. Kabasele zorgde na tien minuten in de tweede helft voor het enige doelpunt.

Waasland-Beveren speelde in de eerste helft verstoppertje en vond het ideale speelkameraadje in Anderlecht, dat erg loom te werk ging en amper een kans die naam waard in elkaar wist te knutselen. De bezoekers hadden met een volley van Hubert de beste kans, aan de overkant moest Coosemans zelden handelend optreden.

Vroeg na de rust nam Anderlecht, met Defour en Suarez in de basis, de bezoekers dan toch even in de tang. Mitrovic en Suarez ondernamen actie, maar hun afwerking was niet afdoende. Zo kopte Mitrovic, die al te vaak met zichzelf worstelde, twee keer te slap in. Robson besliste dan maar een handje te helpen. De Braziliaanse verdediger kopte een ongevaarlijke cross van N'Sakala op zijn eigen lat en tikte de teruggebotste bal paniekerig in hoekschop. Daaruit maakte Kabasele met een harde schuiver aan de tweede paal de 1-0. Anderlecht maakte vreemd genoeg weinig aanstalten om de score op te drijven. Zo was alle gevaar voor Waasland-Beveren in korte tijd geweken. Aan de overkant had Anderlecht-doelman Proto ook nauwelijks iets om handen, waardoor de wedstrijd zich naar het langverwachte einde sleepte. Door de krappe voorsprong werd het toch nog even heet onder de voeten van de landskampioen. De ingevallen Emond gaf Beveren een energiestoot en Proto moest zich in de slotminuten reppen om een afgeweken schot van Destorme tegen te houden.

Goal: 55' Kabasele (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Praet, Tielemans, Defour (81' Dendoncker), Kabasele (68' Acheampong), Mitrovic, Suarez (83' Cyriac)
Beveren: Coosemans, Addy, Corstjens, Robson, Bojovic (69' Vermeulen), Ibou, Maric, Hubert, Destorme, Henkens (86' Deflem), Vukusic (72' Emond)
Gele kaarten: 20' Robson, 43' Nuytinck, 71' Mitrovic, 90' Vermeulen
Scheidsrechter: Christof Dierick
Toeschouwers: 20.500

Sporza

beveren jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...