Dendoncker: "Proto zei me dat ik niets verkeerd kon doen"

Leander Dendoncker kan terugblikken op een geslaagd debuut als basisspeler van Anderlecht. De 19-jarige middenvelder kreeg tegen Westerlo zijn kans en stelde niet teleur.


Luka Milivojevic kon de eerste drie wedstrijden van het seizoen allesbehalve overtuigen naast Youri Tielemans. Tegen Westerlo greep Besnik Hasi in. Na invalbeurten tegen Charleroi en Oostende achtte hij Dendoncker klaar voor een basisplaats. 
"Het deed deugd om voor het eerst aan een eersteklassematch te mogen beginnen. Daar heb ik hard voor gewerkt op training", zegt Dendoncker de kranten. "De trainer vertelde me dat ik zou starten toen we op de bus stapten.Voor de aftrap praatte Proto op mij in. Hij zei dat ik eigenlijk niets verkeerds kon doen en dat elke fout mij zou vergeven worden. Dat was een geruststelling."


"Ik deel aan niemand een cadeau uit. Wie speelt, verdient dat ook", verklaarde Hasi zijn keuze. "Ik was niet tevreden over het middenveld tot nu toe. Vandaag was ik wel tevreden. Maar er komt natuurlijk een grote concurrent bij. Defour zal spelen."
Zo dreigt Dendoncker volgend weekend tegen Waasland-Beveren opnieuw naar de bank te verhuizen. "Ik blijf realistisch. De komst van Defour gaat het er voor mij niet makkelijker op maken. Maar dit is Anderlecht. Als jonge gast moet je hier meer geduld hebben dan elders. Ik probeer het van de goeie kant te bekijken: van een ervaren speler als Defour kan ik veel opsteken en daar kan ik later dan weer mijn voordeel mee doen."

Sporza

dendoncker hasi defour

Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic
Toulouse gaat Lukebakio wellicht nog één seizoen huren
Bruno nog te duur voor Anderlecht
Anderlecht denkt weer aan uitbreiding Constant Vanden Stockstadion
Anderlecht toont interesse in Clinton Mata van Charleroi
Andy Najar wellicht langer bij Anderlecht

Meer nieuws...