Dendoncker: "Proto zei me dat ik niets verkeerd kon doen"

Leander Dendoncker kan terugblikken op een geslaagd debuut als basisspeler van Anderlecht. De 19-jarige middenvelder kreeg tegen Westerlo zijn kans en stelde niet teleur.


Luka Milivojevic kon de eerste drie wedstrijden van het seizoen allesbehalve overtuigen naast Youri Tielemans. Tegen Westerlo greep Besnik Hasi in. Na invalbeurten tegen Charleroi en Oostende achtte hij Dendoncker klaar voor een basisplaats. 
"Het deed deugd om voor het eerst aan een eersteklassematch te mogen beginnen. Daar heb ik hard voor gewerkt op training", zegt Dendoncker de kranten. "De trainer vertelde me dat ik zou starten toen we op de bus stapten.Voor de aftrap praatte Proto op mij in. Hij zei dat ik eigenlijk niets verkeerds kon doen en dat elke fout mij zou vergeven worden. Dat was een geruststelling."


"Ik deel aan niemand een cadeau uit. Wie speelt, verdient dat ook", verklaarde Hasi zijn keuze. "Ik was niet tevreden over het middenveld tot nu toe. Vandaag was ik wel tevreden. Maar er komt natuurlijk een grote concurrent bij. Defour zal spelen."
Zo dreigt Dendoncker volgend weekend tegen Waasland-Beveren opnieuw naar de bank te verhuizen. "Ik blijf realistisch. De komst van Defour gaat het er voor mij niet makkelijker op maken. Maar dit is Anderlecht. Als jonge gast moet je hier meer geduld hebben dan elders. Ik probeer het van de goeie kant te bekijken: van een ervaren speler als Defour kan ik veel opsteken en daar kan ik later dan weer mijn voordeel mee doen."

Sporza

dendoncker hasi defour

Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk

Meer nieuws...