Dendoncker: "Proto zei me dat ik niets verkeerd kon doen"

Leander Dendoncker kan terugblikken op een geslaagd debuut als basisspeler van Anderlecht. De 19-jarige middenvelder kreeg tegen Westerlo zijn kans en stelde niet teleur.


Luka Milivojevic kon de eerste drie wedstrijden van het seizoen allesbehalve overtuigen naast Youri Tielemans. Tegen Westerlo greep Besnik Hasi in. Na invalbeurten tegen Charleroi en Oostende achtte hij Dendoncker klaar voor een basisplaats. 
"Het deed deugd om voor het eerst aan een eersteklassematch te mogen beginnen. Daar heb ik hard voor gewerkt op training", zegt Dendoncker de kranten. "De trainer vertelde me dat ik zou starten toen we op de bus stapten.Voor de aftrap praatte Proto op mij in. Hij zei dat ik eigenlijk niets verkeerds kon doen en dat elke fout mij zou vergeven worden. Dat was een geruststelling."


"Ik deel aan niemand een cadeau uit. Wie speelt, verdient dat ook", verklaarde Hasi zijn keuze. "Ik was niet tevreden over het middenveld tot nu toe. Vandaag was ik wel tevreden. Maar er komt natuurlijk een grote concurrent bij. Defour zal spelen."
Zo dreigt Dendoncker volgend weekend tegen Waasland-Beveren opnieuw naar de bank te verhuizen. "Ik blijf realistisch. De komst van Defour gaat het er voor mij niet makkelijker op maken. Maar dit is Anderlecht. Als jonge gast moet je hier meer geduld hebben dan elders. Ik probeer het van de goeie kant te bekijken: van een ervaren speler als Defour kan ik veel opsteken en daar kan ik later dan weer mijn voordeel mee doen."

Sporza

dendoncker hasi defour

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...