Dendoncker: "Proto zei me dat ik niets verkeerd kon doen"

Leander Dendoncker kan terugblikken op een geslaagd debuut als basisspeler van Anderlecht. De 19-jarige middenvelder kreeg tegen Westerlo zijn kans en stelde niet teleur.


Luka Milivojevic kon de eerste drie wedstrijden van het seizoen allesbehalve overtuigen naast Youri Tielemans. Tegen Westerlo greep Besnik Hasi in. Na invalbeurten tegen Charleroi en Oostende achtte hij Dendoncker klaar voor een basisplaats. 
"Het deed deugd om voor het eerst aan een eersteklassematch te mogen beginnen. Daar heb ik hard voor gewerkt op training", zegt Dendoncker de kranten. "De trainer vertelde me dat ik zou starten toen we op de bus stapten.Voor de aftrap praatte Proto op mij in. Hij zei dat ik eigenlijk niets verkeerds kon doen en dat elke fout mij zou vergeven worden. Dat was een geruststelling."


"Ik deel aan niemand een cadeau uit. Wie speelt, verdient dat ook", verklaarde Hasi zijn keuze. "Ik was niet tevreden over het middenveld tot nu toe. Vandaag was ik wel tevreden. Maar er komt natuurlijk een grote concurrent bij. Defour zal spelen."
Zo dreigt Dendoncker volgend weekend tegen Waasland-Beveren opnieuw naar de bank te verhuizen. "Ik blijf realistisch. De komst van Defour gaat het er voor mij niet makkelijker op maken. Maar dit is Anderlecht. Als jonge gast moet je hier meer geduld hebben dan elders. Ik probeer het van de goeie kant te bekijken: van een ervaren speler als Defour kan ik veel opsteken en daar kan ik later dan weer mijn voordeel mee doen."

Sporza

dendoncker hasi defour

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...