Dendoncker: "Ik wist dat dit seizoen heel belangrijk ging worden voor mij"

Leander Dendoncker kreeg zijn eerste basisplaats en ontgoochelde niet. De 19-jarige middenvelder was één van de beteren op het veld en toonde zijn kunnen. Met Steven Defour erbij krijgt hij echter tegelijk een concurrent en leermeester.Dendoncker lijkt zich in de hiërarchie voorbij Milivojevic gewerkt te hebben. Die kreeg vier kansen en greep ze niet. Dendoncker kreeg er anderhalf en pakte ze met beide handen. "Het doet deugd om nog eens een volledige match te spelen", vertelde hij achteraf. "De coach vertelde me pas onderweg naar het hotel deze namiddag dat ik zou starten en dan moet je klaar zijn. En dat probeer ik altijd te zijn."


Nog een jonkie uit de school van Neerpede dus die op de rand van de doorbraak staat. "Of ik Milivojevic voorbij gestoken ben? Daar hou ik me niet mee bezig. Ik ben realistisch genoeg dat er met Defour straks een hele grote bijkomt. Hij heeft ervaring en is nog niet zo oud, maar ik kan veel van hem leren. Dit smaakt naar meer."En Dendoncker denkt er ook niet aan om direct te vertrekken. "Ik ben blij als ik op de bank zit. Ik speel bij Anderlecht, toch de grootste club van het land. Ik wil blijven spelen en als dat via invalbeurten is, ben ik tevreden. Vorig seizoen dacht ik ook niet direct aan vertrekken ondanks dat ik niet speelde. Ik wist dat dit seizoen heel belangrijk ging worden. En daarvoor heb ik hard gewerkt tijdens de vakantie", aldus nog Dendoncker. 
Dendoncker, afkomstig uit het West-Vlaamse Passendale, is intussen zijn accent helemaal kwijtgespeeld. "Ik spreek het thuis nog wel hoor, maar ik ben hier intussen zes jaar en voel me helemaal Brusselaar."
Belgiumsoccer.be

dendoncker

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...