Dendoncker: "Ik wist dat dit seizoen heel belangrijk ging worden voor mij"

Leander Dendoncker kreeg zijn eerste basisplaats en ontgoochelde niet. De 19-jarige middenvelder was één van de beteren op het veld en toonde zijn kunnen. Met Steven Defour erbij krijgt hij echter tegelijk een concurrent en leermeester.Dendoncker lijkt zich in de hiërarchie voorbij Milivojevic gewerkt te hebben. Die kreeg vier kansen en greep ze niet. Dendoncker kreeg er anderhalf en pakte ze met beide handen. "Het doet deugd om nog eens een volledige match te spelen", vertelde hij achteraf. "De coach vertelde me pas onderweg naar het hotel deze namiddag dat ik zou starten en dan moet je klaar zijn. En dat probeer ik altijd te zijn."


Nog een jonkie uit de school van Neerpede dus die op de rand van de doorbraak staat. "Of ik Milivojevic voorbij gestoken ben? Daar hou ik me niet mee bezig. Ik ben realistisch genoeg dat er met Defour straks een hele grote bijkomt. Hij heeft ervaring en is nog niet zo oud, maar ik kan veel van hem leren. Dit smaakt naar meer."En Dendoncker denkt er ook niet aan om direct te vertrekken. "Ik ben blij als ik op de bank zit. Ik speel bij Anderlecht, toch de grootste club van het land. Ik wil blijven spelen en als dat via invalbeurten is, ben ik tevreden. Vorig seizoen dacht ik ook niet direct aan vertrekken ondanks dat ik niet speelde. Ik wist dat dit seizoen heel belangrijk ging worden. En daarvoor heb ik hard gewerkt tijdens de vakantie", aldus nog Dendoncker. 
Dendoncker, afkomstig uit het West-Vlaamse Passendale, is intussen zijn accent helemaal kwijtgespeeld. "Ik spreek het thuis nog wel hoor, maar ik ben hier intussen zes jaar en voel me helemaal Brusselaar."
Belgiumsoccer.be

dendoncker

UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"
Beloften Anderlecht stoten door naar finale op de FIFA Youth Cup in Zwitserland
Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"

Meer nieuws...