Anderlecht verliest zijn maximum bij Westerlo

Anderlecht heeft zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden in Het Kuipje. De landskampioen zette na de rust wel nog een 2-0-achterstand om in een gelijkspel. Anderlecht moet de koppositie nu delen met AA Gent, Westerlo volgt op twee punten en is nog altijd ongeslagen.

Anderlecht bewaarde geen goeie herinneringen aan Het Kuipje, met in het verleden enkele forse pandoeringen. De vrees voor een nieuwe nachtmerrie stak na 20 minuten de kop op toen Mbemba de bal ongelukkig voorbij Proto kopte. De kampioen was na een veelbelovend begin helemaal uit de match verdwenen en de 1-0 veranderde daar weinig aan. Westerlo kwam kort voor de rust een tweede keer voor doel en opnieuw was het raak: Geudens kopte Apau's fraaie cross erin.

Hasi stuurde meteen bij en offerde N'Sakala voor Suarez. De fijne voetjes van de Argentijn deden meteen van zich spreken. Cyriac tilde met een plaatsbal Suarez' voorzet op tot een goal: 2-1. Westerlo kwam er nu niet meer uit, maar had ook weinig problemen om Anderlecht af te houden. De bezoekers hadden dan ook wat geluk dat Annys de bal tegen zijn elleboog kreeg in de zestien. Tielemans had lak aan het penaltycomplex: 2-2. Terwijl de regen onophoudelijk uit de hemel viel, bleef de storm op het veld uit. Ook het verse bloed bij Anderlecht zorgde niet voor een kwaliteitsinjectie.

Goals: 20' Mbemba (1-0, own-goal), 42' Geudens (2-0), 50' Cyriac (2-1), 67' Tielemans (2-2, penalty)
Westerlo: Van Langendonck, Dorda, Godeau, Schuermans, Maertens, Apau, Schouterden (76' Molenberghs), Annys, Geudens, Lecomte (64' Gounongbe), Aoulad (91' Rommens)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala (46' Suarez), Praet, Dendoncker, Tielemans, Najar, Cyriac (78' Kljestan), Mitrovic (81' Acheampong)
Gele kaart: 44' Godeau
Scheidsrechter: Luc Wouters

Sporza

westerlo jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...