Jacobs: "Deschacht en Proto de ruggengraat van de ploeg"

Silvio Proto en Olivier Deschacht zijn een uitstervend ras. Clubspelers pur sang. AriŽl Jacobs, hun ex-trainer bij Anderlecht, is lof over beiden. Lucas Biglia was niet geliefd bij vele analisten in BelgiŽ. Bij ploegmaats en collega-spelers en trainers was de Argentijn wel geliefd. AriŽl Jacobs is vol lof over de ex-speler van Anderlecht. "Anderlecht mag echt blij zijn met spelers als Proto en Deschacht. Zij vormen de echte ruggengraat van de ploeg. Dat Deschacht nog titularis is, pleit voor hem. Elk jaar is hij op het einde de speler die de meeste matchen heeft gespeeld. Hij blijft er voor vechten, in tegenstelling tot vele anderen", aldus Jacobs in P-Magazine."Proto speelt elke match alsof zijn leven ervan afhangt. Of het nu tegen Real Madrid is of tegen KV Oostende, voor Proto maakt dat niets uit. Hij wil per se zijn netten schoon houden. Ik heb het meegemaakt dat we 4-0 voorstonden en dat we door concentratieverlies de 4-1 slikten. Wel, Proto kon daarvoor in de kleedkamer uit zijn dak gaan. En dan moest ik alles proberen te sussen." 


Jacobs had ook Biglia onder zijn hoede bij de Brusselaars. "De meest onderschatte speler waarmee ik gewerkt heb? Biglia. We zijn bij Anderlecht altijd heel veeleisend geweest voor Lucas. Misschien tť. Hij is altijd een goede, betrouwbare speler geweest. Okť, hij scoorde weinig en gaf zelden een assist, maar hij was nu eenmaal een ander type speler", zegt Jacobs in P-Magazine.
"Het zegt toch genoeg dat hij op het afgelopen WK bijna alle matchen gespeeld heeft tussen al die wereldtoppers?" Biglia wordt door zijn sterk WK zelfs genoemd bij Real Madrid. 


VoetbalNieuws

jacobs proto deschacht

Hanni: "Soms hebben fans gelijk dat ze fluiten"
Anderlecht vangt 600.000 euro voor vertrokken jeugdspeler
Najar bijna speelklaar, Mendoza terug naar huis
De RSCA jeugd tonen hoe het wel moet
Thelin aangeboden bij Waasland - Beveren
Davy Roef op weg naar Waasland - Beveren
Dendoncker: "Mentaliteit en solidariteit is weg"
Is er een ruil Jimenez vs Svilar in de maak?
Saint-…tienne wil Beric vooral verkopen
Veel interesse in Dendoncker niets concreet
5 voor 12 voor Renť Weiler
Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"

Meer nieuws...