Jacobs: "Deschacht en Proto de ruggengraat van de ploeg"

Silvio Proto en Olivier Deschacht zijn een uitstervend ras. Clubspelers pur sang. Ariël Jacobs, hun ex-trainer bij Anderlecht, is lof over beiden. Lucas Biglia was niet geliefd bij vele analisten in België. Bij ploegmaats en collega-spelers en trainers was de Argentijn wel geliefd. Ariël Jacobs is vol lof over de ex-speler van Anderlecht. "Anderlecht mag echt blij zijn met spelers als Proto en Deschacht. Zij vormen de echte ruggengraat van de ploeg. Dat Deschacht nog titularis is, pleit voor hem. Elk jaar is hij op het einde de speler die de meeste matchen heeft gespeeld. Hij blijft er voor vechten, in tegenstelling tot vele anderen", aldus Jacobs in P-Magazine."Proto speelt elke match alsof zijn leven ervan afhangt. Of het nu tegen Real Madrid is of tegen KV Oostende, voor Proto maakt dat niets uit. Hij wil per se zijn netten schoon houden. Ik heb het meegemaakt dat we 4-0 voorstonden en dat we door concentratieverlies de 4-1 slikten. Wel, Proto kon daarvoor in de kleedkamer uit zijn dak gaan. En dan moest ik alles proberen te sussen." 


Jacobs had ook Biglia onder zijn hoede bij de Brusselaars. "De meest onderschatte speler waarmee ik gewerkt heb? Biglia. We zijn bij Anderlecht altijd heel veeleisend geweest voor Lucas. Misschien té. Hij is altijd een goede, betrouwbare speler geweest. Oké, hij scoorde weinig en gaf zelden een assist, maar hij was nu eenmaal een ander type speler", zegt Jacobs in P-Magazine.
"Het zegt toch genoeg dat hij op het afgelopen WK bijna alle matchen gespeeld heeft tussen al die wereldtoppers?" Biglia wordt door zijn sterk WK zelfs genoemd bij Real Madrid. 


VoetbalNieuws

jacobs proto deschacht

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...