Jacobs: "Deschacht en Proto de ruggengraat van de ploeg"

Silvio Proto en Olivier Deschacht zijn een uitstervend ras. Clubspelers pur sang. AriŽl Jacobs, hun ex-trainer bij Anderlecht, is lof over beiden. Lucas Biglia was niet geliefd bij vele analisten in BelgiŽ. Bij ploegmaats en collega-spelers en trainers was de Argentijn wel geliefd. AriŽl Jacobs is vol lof over de ex-speler van Anderlecht. "Anderlecht mag echt blij zijn met spelers als Proto en Deschacht. Zij vormen de echte ruggengraat van de ploeg. Dat Deschacht nog titularis is, pleit voor hem. Elk jaar is hij op het einde de speler die de meeste matchen heeft gespeeld. Hij blijft er voor vechten, in tegenstelling tot vele anderen", aldus Jacobs in P-Magazine."Proto speelt elke match alsof zijn leven ervan afhangt. Of het nu tegen Real Madrid is of tegen KV Oostende, voor Proto maakt dat niets uit. Hij wil per se zijn netten schoon houden. Ik heb het meegemaakt dat we 4-0 voorstonden en dat we door concentratieverlies de 4-1 slikten. Wel, Proto kon daarvoor in de kleedkamer uit zijn dak gaan. En dan moest ik alles proberen te sussen." 


Jacobs had ook Biglia onder zijn hoede bij de Brusselaars. "De meest onderschatte speler waarmee ik gewerkt heb? Biglia. We zijn bij Anderlecht altijd heel veeleisend geweest voor Lucas. Misschien tť. Hij is altijd een goede, betrouwbare speler geweest. Okť, hij scoorde weinig en gaf zelden een assist, maar hij was nu eenmaal een ander type speler", zegt Jacobs in P-Magazine.
"Het zegt toch genoeg dat hij op het afgelopen WK bijna alle matchen gespeeld heeft tussen al die wereldtoppers?" Biglia wordt door zijn sterk WK zelfs genoemd bij Real Madrid. 


VoetbalNieuws

jacobs proto deschacht

Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josuť Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappť interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"

Meer nieuws...