Jacobs: "Deschacht en Proto de ruggengraat van de ploeg"

Silvio Proto en Olivier Deschacht zijn een uitstervend ras. Clubspelers pur sang. AriŽl Jacobs, hun ex-trainer bij Anderlecht, is lof over beiden. Lucas Biglia was niet geliefd bij vele analisten in BelgiŽ. Bij ploegmaats en collega-spelers en trainers was de Argentijn wel geliefd. AriŽl Jacobs is vol lof over de ex-speler van Anderlecht. "Anderlecht mag echt blij zijn met spelers als Proto en Deschacht. Zij vormen de echte ruggengraat van de ploeg. Dat Deschacht nog titularis is, pleit voor hem. Elk jaar is hij op het einde de speler die de meeste matchen heeft gespeeld. Hij blijft er voor vechten, in tegenstelling tot vele anderen", aldus Jacobs in P-Magazine."Proto speelt elke match alsof zijn leven ervan afhangt. Of het nu tegen Real Madrid is of tegen KV Oostende, voor Proto maakt dat niets uit. Hij wil per se zijn netten schoon houden. Ik heb het meegemaakt dat we 4-0 voorstonden en dat we door concentratieverlies de 4-1 slikten. Wel, Proto kon daarvoor in de kleedkamer uit zijn dak gaan. En dan moest ik alles proberen te sussen." 


Jacobs had ook Biglia onder zijn hoede bij de Brusselaars. "De meest onderschatte speler waarmee ik gewerkt heb? Biglia. We zijn bij Anderlecht altijd heel veeleisend geweest voor Lucas. Misschien tť. Hij is altijd een goede, betrouwbare speler geweest. Okť, hij scoorde weinig en gaf zelden een assist, maar hij was nu eenmaal een ander type speler", zegt Jacobs in P-Magazine.
"Het zegt toch genoeg dat hij op het afgelopen WK bijna alle matchen gespeeld heeft tussen al die wereldtoppers?" Biglia wordt door zijn sterk WK zelfs genoemd bij Real Madrid. 


VoetbalNieuws

jacobs proto deschacht

Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"
Duurste Belgische transfer
Het is officieel: Youri Tielemans voetbalt in Monaco
Frutos: "Ja, ik was klaar om Besnik Hasi op te volgen"
Hanni: "Ik kon elders pak meer verdienen dan bij Anderlecht"
Anderlecht wil Wasilewski als scout
Frank Boeckx met succes geopereerd aan rug
Qatar of China wenkt voor Hamdi Harbaoui
Isaac Kiese Thelin wordt een jaar extra gehuurd van Bordeaux
Anderlecht denkt aan bouw van hoge nieuwe tribune
Anderlecht wil heel ver gaan voor Sven Kums
Doumbia wil Anderlecht verlaten

Meer nieuws...