Hasi: "Niet scherp genoeg in de duels"

RSCA-coach Besnik Hasi was allesbehalve een tevreden trainer na afloop. "Ik kan maar over twee zaken tevreden zijn", zegt Hasi. "Dat we niet veel hebben weggegeven en dat we de drie punten gepakt hebben."RSC Anderlecht had tegen Sporting Charleroi genoeg aan één doelpunt op slag van rust van Aleksandar Mitrovic. Dat het spel voor verbetering vatbaar is, dat zag ook coach Besnik Hasi. "Het was niet wat het moest zijn", klinkt het.
Paars-wit speelde geen memorabele partij tegen de Zebra’s, maar Besnik Hasi ziet het allemaal wel goedkomen. “Het zou me verbazen mochten we nu al op topniveau zijn. We staan fysiek al verder dan in de voorbereiding, maar ons spel moet beter”, klinkt het bij Sporza. "We wilden een snelle goal en omdat die uitbleef sloop er wat nervositeit in de ploeg. We wonnen weinig duels en de ruimtes waren bovendien te groot. Maar aan het einde van de eerste helft scoren we dan toch het openingsdoelpunt.”Na de pauze viel de geruststellende tweede goal echter niet meer. “We wilden de match graag dooddoen, maar dat lukte niet. Charleroi nam vervolgens risico’s, waardoor wij onder druk kwamen te staan. We hadden moeten scoren op de counter, maar de laatste pass ontbrak.”
Afsluiten deed Hasi met lovende woorden voor de matchwinnaar. “Dat is waarom Mitrovic er staat, hé. Hij heeft die kwaliteit. Hij heeft hard gewerkt sinds zijn terugkeer. De overtollige kilo’s is hij kwijt en hij is topfit en maakt doelpunten.”Toen Hasi het veld verliet, stal hij nog even de show door tegen een zak met ballen te trappen. Hasi schoof spectaculair onderuit. "Ik heb nieuwe schoenen en die zijn nogal glad..."

Sporza

hasi charleroi

RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk
Vanhaezebrouck: "Ik kan alleen maar 'chapeau' zeggen tegen Gerkens"
De Witte: "Prestatie van Anderlecht mag gezien worden"
Emery prijst gretig Anderlecht
Deschacht: "Je speelt goed en hebt kansen dan is die 0-4 jammer"
Hanni: "Dit is een ontgoocheling"

Meer nieuws...