Hasi: "Niet scherp genoeg in de duels"

RSCA-coach Besnik Hasi was allesbehalve een tevreden trainer na afloop. "Ik kan maar over twee zaken tevreden zijn", zegt Hasi. "Dat we niet veel hebben weggegeven en dat we de drie punten gepakt hebben."RSC Anderlecht had tegen Sporting Charleroi genoeg aan één doelpunt op slag van rust van Aleksandar Mitrovic. Dat het spel voor verbetering vatbaar is, dat zag ook coach Besnik Hasi. "Het was niet wat het moest zijn", klinkt het.
Paars-wit speelde geen memorabele partij tegen de Zebra’s, maar Besnik Hasi ziet het allemaal wel goedkomen. “Het zou me verbazen mochten we nu al op topniveau zijn. We staan fysiek al verder dan in de voorbereiding, maar ons spel moet beter”, klinkt het bij Sporza. "We wilden een snelle goal en omdat die uitbleef sloop er wat nervositeit in de ploeg. We wonnen weinig duels en de ruimtes waren bovendien te groot. Maar aan het einde van de eerste helft scoren we dan toch het openingsdoelpunt.”Na de pauze viel de geruststellende tweede goal echter niet meer. “We wilden de match graag dooddoen, maar dat lukte niet. Charleroi nam vervolgens risico’s, waardoor wij onder druk kwamen te staan. We hadden moeten scoren op de counter, maar de laatste pass ontbrak.”
Afsluiten deed Hasi met lovende woorden voor de matchwinnaar. “Dat is waarom Mitrovic er staat, hé. Hij heeft die kwaliteit. Hij heeft hard gewerkt sinds zijn terugkeer. De overtollige kilo’s is hij kwijt en hij is topfit en maakt doelpunten.”Toen Hasi het veld verliet, stal hij nog even de show door tegen een zak met ballen te trappen. Hasi schoof spectaculair onderuit. "Ik heb nieuwe schoenen en die zijn nogal glad..."

Sporza

hasi charleroi

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...