Mitrovic helpt Anderlecht voorbij Charleroi

Anderlecht heeft zonder glans een 9 op 9 geboekt. Mitrovic kopte net voor de rust de enige goal van de wedstrijd in doel. Anderlecht is (voorlopig) wel alleen leider, Charleroi blijft achter zonder punten.

RSCA-coach Besnik Hasi stuurde doelman Thomas Kaminski weer naar de bank ten voordele van Silvio Proto. In de beginfase was het vooral Proto die aan de bak moest. Anderlecht kon geen tempo maken, Charleroi kon rustig opschuiven. Kitambala ging diep, Mbemba kon hem nog net afstoppen. Ook Ndongala schatte de RSCA-buitenspelval goed in, maar zijn been was net te kort om iets met de doorsteekbal te kunnen aanvangen. In de slotseconden van een zeer pover eerste bedrijf kwam de goal er toch, weliswaar aan de overkant: een donderslag bij heldere hemel. Rechtsachter N'Sakala vond met zijn linkervoet het hoofd van Mitrovic, die de bal mooi in de hoek kopte: een zeer gevleide 1-0 na 45 minuten.

De eerste opwinding van de tweede helft kwam er pas in de 66e minuut, met een bom van Marcq. Het inspireerde Anderlecht, met invaller Suarez intussen op het veld, geenszins. Het spel deed pijn aan de ogen en zorgde voor veel gemor bij de thuissupporters. Charleroi probeerde in het slot nog alles op alles te zetten, maar grote mogelijkheden kwamen er niet voor de bezoekers. De opendeurdag van Charleroi werd bovendien niet afgestraft door Anderlecht. De landskampioen is de nieuwe competitie alvast wel foutloos gestart en heeft de beste seizoensstart sinds vijf jaar te pakken.

Goal: 45' Mitrovic (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Praet, Tielemans, Milivojevic (60' Kabasele), Najar (82' Dendoncker), Mitrovic, Cyriac (60' Suarez)
Charleroi: Mandanda, N'Ganga (72' Marinos), Martos, Dewaest, François, Tainmont, Diandy (82' Rossini), Kitambala, Marcq, Ndongala (65' Kebano), Fauré
Gele kaart: 2' François
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Toeschouwers: 21.000

Sporza

charleroi jupilerproleague

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...