Mitrovic helpt Anderlecht voorbij Charleroi

Anderlecht heeft zonder glans een 9 op 9 geboekt. Mitrovic kopte net voor de rust de enige goal van de wedstrijd in doel. Anderlecht is (voorlopig) wel alleen leider, Charleroi blijft achter zonder punten.

RSCA-coach Besnik Hasi stuurde doelman Thomas Kaminski weer naar de bank ten voordele van Silvio Proto. In de beginfase was het vooral Proto die aan de bak moest. Anderlecht kon geen tempo maken, Charleroi kon rustig opschuiven. Kitambala ging diep, Mbemba kon hem nog net afstoppen. Ook Ndongala schatte de RSCA-buitenspelval goed in, maar zijn been was net te kort om iets met de doorsteekbal te kunnen aanvangen. In de slotseconden van een zeer pover eerste bedrijf kwam de goal er toch, weliswaar aan de overkant: een donderslag bij heldere hemel. Rechtsachter N'Sakala vond met zijn linkervoet het hoofd van Mitrovic, die de bal mooi in de hoek kopte: een zeer gevleide 1-0 na 45 minuten.

De eerste opwinding van de tweede helft kwam er pas in de 66e minuut, met een bom van Marcq. Het inspireerde Anderlecht, met invaller Suarez intussen op het veld, geenszins. Het spel deed pijn aan de ogen en zorgde voor veel gemor bij de thuissupporters. Charleroi probeerde in het slot nog alles op alles te zetten, maar grote mogelijkheden kwamen er niet voor de bezoekers. De opendeurdag van Charleroi werd bovendien niet afgestraft door Anderlecht. De landskampioen is de nieuwe competitie alvast wel foutloos gestart en heeft de beste seizoensstart sinds vijf jaar te pakken.

Goal: 45' Mitrovic (1-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Praet, Tielemans, Milivojevic (60' Kabasele), Najar (82' Dendoncker), Mitrovic, Cyriac (60' Suarez)
Charleroi: Mandanda, N'Ganga (72' Marinos), Martos, Dewaest, François, Tainmont, Diandy (82' Rossini), Kitambala, Marcq, Ndongala (65' Kebano), Fauré
Gele kaart: 2' François
Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Toeschouwers: 21.000

Sporza

charleroi jupilerproleague

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...