Bleek Anderlecht wint met 0-2 bij Oostende

Anderlecht start de nieuwe competitie met zes op zes. Op bezoek bij kustploeg Oostende kon het niet imponeren, maar ze haalden het wel met 0-2 na goals van opnieuw Mitrovic en Suarez. Oostende blijft door deze nederlaag troosteloos achter met 0 punten.

Anderlecht-coach Besnik Hasi bracht N'Sakala weer in de ploeg als rechtsachter, Najar mocht een rij hoger spelen. De openingsfase was erg gezapig. Mitrovic dook goed op, maar kwam een voet te kort om te scoren. Het was een schaars hoogtepunt in het eerste halfuur. De foute passes stapelden zich op aan beide kanten. Pas in de laatste vijf minuten voor de rust kreeg het volgelopen stadion wat kansen te zien. De snelle Ruiz trapte vanuit een scherpe hoek op Kaminski. Oostende rook plots wel bloed. Maar de Anderlecht-goalie streelde het botsende schot van Berrier nog met z'n hand. De reactie van de landskampioen kwam er met een spectaculaire retro van Cyriac, maar ook Ovono was op de afspraak. 0-0 was dus de logische ruststand na een slordig eerste bedrijf.

Oostende nam na de pauze het commando, maar de druk werd niet omgezet in kansen. Op het uur volgde de koude douche. Praet legde fijn af, Mitrovic schoot de bal keihard in het dak van het doel. Siani had meteen daarna de gelijkmaker aan z'n voet, maar N'Sakala stond nog in de weg. Het slotoffensief liet lang op zich wachten, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Integendeel, het was Suarez die zijn team bevrijdde. Met wat geluk baande hij zich een weg door de Oostendse verdediging waarna hij in de verste hoek de bal binnen werkte. Anderlecht begint zo met een zes op zes aan de nieuwe competitie, terwijl Oostende na twee speeldagen nog geen enkel punt kon sprokkelen.

Goals: 58' Mitrovic (0-1), 93' Suarez (0-2)
Oostende: Ovono, Lukaku, Schmisser, Brillant, De Schutter, Ruiz (76' Ruytinx), Berrier, Jali (76' Wilmet), Siani, Fernando Canesin, Coulibaly
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Praet (80' Acheampong), Milivojevic, Tielemans, Najar, Cyriac (67' Suarez), Mitrovic (87' Dendoncker)
Gele kaarten: 34' N'Sakala, 66' Brillant
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Sporza

oostende jupilerproleague

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...