Bleek Anderlecht wint met 0-2 bij Oostende

Anderlecht start de nieuwe competitie met zes op zes. Op bezoek bij kustploeg Oostende kon het niet imponeren, maar ze haalden het wel met 0-2 na goals van opnieuw Mitrovic en Suarez. Oostende blijft door deze nederlaag troosteloos achter met 0 punten.

Anderlecht-coach Besnik Hasi bracht N'Sakala weer in de ploeg als rechtsachter, Najar mocht een rij hoger spelen. De openingsfase was erg gezapig. Mitrovic dook goed op, maar kwam een voet te kort om te scoren. Het was een schaars hoogtepunt in het eerste halfuur. De foute passes stapelden zich op aan beide kanten. Pas in de laatste vijf minuten voor de rust kreeg het volgelopen stadion wat kansen te zien. De snelle Ruiz trapte vanuit een scherpe hoek op Kaminski. Oostende rook plots wel bloed. Maar de Anderlecht-goalie streelde het botsende schot van Berrier nog met z'n hand. De reactie van de landskampioen kwam er met een spectaculaire retro van Cyriac, maar ook Ovono was op de afspraak. 0-0 was dus de logische ruststand na een slordig eerste bedrijf.

Oostende nam na de pauze het commando, maar de druk werd niet omgezet in kansen. Op het uur volgde de koude douche. Praet legde fijn af, Mitrovic schoot de bal keihard in het dak van het doel. Siani had meteen daarna de gelijkmaker aan z'n voet, maar N'Sakala stond nog in de weg. Het slotoffensief liet lang op zich wachten, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Integendeel, het was Suarez die zijn team bevrijdde. Met wat geluk baande hij zich een weg door de Oostendse verdediging waarna hij in de verste hoek de bal binnen werkte. Anderlecht begint zo met een zes op zes aan de nieuwe competitie, terwijl Oostende na twee speeldagen nog geen enkel punt kon sprokkelen.

Goals: 58' Mitrovic (0-1), 93' Suarez (0-2)
Oostende: Ovono, Lukaku, Schmisser, Brillant, De Schutter, Ruiz (76' Ruytinx), Berrier, Jali (76' Wilmet), Siani, Fernando Canesin, Coulibaly
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Praet (80' Acheampong), Milivojevic, Tielemans, Najar, Cyriac (67' Suarez), Mitrovic (87' Dendoncker)
Gele kaarten: 34' N'Sakala, 66' Brillant
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Sporza

oostende jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...