Bleek Anderlecht wint met 0-2 bij Oostende

Anderlecht start de nieuwe competitie met zes op zes. Op bezoek bij kustploeg Oostende kon het niet imponeren, maar ze haalden het wel met 0-2 na goals van opnieuw Mitrovic en Suarez. Oostende blijft door deze nederlaag troosteloos achter met 0 punten.

Anderlecht-coach Besnik Hasi bracht N'Sakala weer in de ploeg als rechtsachter, Najar mocht een rij hoger spelen. De openingsfase was erg gezapig. Mitrovic dook goed op, maar kwam een voet te kort om te scoren. Het was een schaars hoogtepunt in het eerste halfuur. De foute passes stapelden zich op aan beide kanten. Pas in de laatste vijf minuten voor de rust kreeg het volgelopen stadion wat kansen te zien. De snelle Ruiz trapte vanuit een scherpe hoek op Kaminski. Oostende rook plots wel bloed. Maar de Anderlecht-goalie streelde het botsende schot van Berrier nog met z'n hand. De reactie van de landskampioen kwam er met een spectaculaire retro van Cyriac, maar ook Ovono was op de afspraak. 0-0 was dus de logische ruststand na een slordig eerste bedrijf.

Oostende nam na de pauze het commando, maar de druk werd niet omgezet in kansen. Op het uur volgde de koude douche. Praet legde fijn af, Mitrovic schoot de bal keihard in het dak van het doel. Siani had meteen daarna de gelijkmaker aan z'n voet, maar N'Sakala stond nog in de weg. Het slotoffensief liet lang op zich wachten, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Integendeel, het was Suarez die zijn team bevrijdde. Met wat geluk baande hij zich een weg door de Oostendse verdediging waarna hij in de verste hoek de bal binnen werkte. Anderlecht begint zo met een zes op zes aan de nieuwe competitie, terwijl Oostende na twee speeldagen nog geen enkel punt kon sprokkelen.

Goals: 58' Mitrovic (0-1), 93' Suarez (0-2)
Oostende: Ovono, Lukaku, Schmisser, Brillant, De Schutter, Ruiz (76' Ruytinx), Berrier, Jali (76' Wilmet), Siani, Fernando Canesin, Coulibaly
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, N'Sakala, Praet (80' Acheampong), Milivojevic, Tielemans, Najar, Cyriac (67' Suarez), Mitrovic (87' Dendoncker)
Gele kaarten: 34' N'Sakala, 66' Brillant
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Sporza

oostende jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...