Hasi: "Belangrijk dat we dit seizoen ook buitenhuis punten pakken met goed voetbal"

RSC Anderlecht gaat voor de tweede speeldag van het nieuwe voetbalseizoen op bezoek bij KV Oostende. Naar aanleiding van deze wedstrijd gaf coach Besnik Hasi deze middag een persconferentie in het trainingscentrum van Neerpede…‘We hebben een korte, maar goede trainingsweek achter de rug,’ opent Besnik Hasi. ‘Iedereen is dan ook fit en inzetbaar voor de wedstrijd van morgenavond. Makkelijk wordt het echter niet, want KV Oostende is een moeilijk te bespelen ploeg met enkele voetballers met veel kwaliteiten. We moeten beter doen dan de vorige wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz, maar beetje bij beetje groeien al mijn spelers toe naar hun beste vorm.’ Vorig jaar had paars-wit het regelmatig moeilijk op verplaatsing, maar daar hoopt Besnik Hasi verandering in te brengen. ‘Het is belangrijk dat we dit seizoen ook  buitenshuis de drie punten pakken, mét goed voetbal,’ aldus de ambitieuze trainer.


Sprintjes trekken, sit ups, doorgedreven onderlinge partijtjes,... Hasi laat zijn kern zweten tijdens de dagelijkse training. "We winnen terrein op fysiek vlak, maar we zijn nog niet honderd procent", knikte de Kosovaar. Zo wil hij nog steeds geen risico's lopen met Suarez, die nochtans staat te trappelen van ongeduld. "Mati is niet klaar om negentig minuten te spelen. Een spitsenkoppel Mitrovic-Suarez zit er dus nog niet in. Hij traint één dag en de andere dan weer soms niet. Alleen als hij een volledig programma aankan, zal hij klaar zijn om te starten", was Hasi duidelijk.


Maar ook tactisch scheelt er nog het één en ander. Zo was Hasi niet tevreden over zijn volledige rechterflank. "Najar speelde goed? Nee, ik vond van niet. Al is het niet zijn ideale positie. Hij maakte toch wel een paar positionele fouten. Hij had een paar keer heel moeilijk met zijn tegenstander. Al moet ik zeggen dat hij ook weinig hulp kreeg van Acheampong", gaf Hasi een duidelijke wenk aan de Ghanees. Kabasele staat immers al op de poort te bonken en Acheampong kan zich nog weinig (organisatorische) misstappen veroorloven.


En ook het centrale middenveld zit nog niet lekker. "Ik werd er niet vrolijk van nee", zei Hasi streng. "Zowel Youri als Luka weten wat ze moeten doen. We hebben de volledige match tegen Moeskroen geanalyseerd. Nee, ik heb niet speciaal met hen gepraat. Ze weten het nu en ze spelen allebei. Ze moeten zich herpakken."
RSCA.be

hasi oostende

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...