Anderlecht met enige moeite voorbij Moeskroen

Anderlecht heeft in zijn eerste match van het seizoen Moeskroen-Péruwelz opzijgezet. De landskampioen bibberde tot een kwartier voor tijd, maar won uiteindelijk met 3-1 van de nieuwkomer in eerste klasse.

Anderlecht domineerde de hele eerste helft. De bezoekers uit Moeskroen hadden het knap lastig met een gretige thuisploeg. Het resultaat was dan ook dat ze nauwelijks over de middenlijn kwamen. Moeskroen-Péruwelz kon enkel maar hopen dat Anderlecht niet zou scoren, maar die hoop was na een goed kwartier spelen alweer verloren. Acheampong kopte een voorzet van Cyriac in de verste hoek binnen. De thuisploeg leek gelanceerd maar in plaats op zijn elan door te gaan, liet Anderlecht het hangen. Buiten een vrije trap van Michel die gered werd door Kaminski kwam Moeskroen-Péruwelz niet. Integendeel, Mitrovic kopte zwak een voorzet van Praet naast.

Anderlecht begon als lammetjes aan die tweede helft. De thuisploeg speelde tegen een te traag tempo en leed ook veel balverlies. Daardoor kon Moeskroen-Péruwelz beter in de match komen. Net na het uur kwamen de bezoekers ook langszij. Badri krulde de bal heerlijk voorbij Kaminski. Luttele minuten later voorkwam de doelman van Anderlecht nog de 1-2 door een bal van Vandendriessche via de lat buiten te werken. Wanneer ook Diaby nog open kans miste, werd duidelijk dat de bezoekers met hun geluk aan het spelen waren. Dat werd ook genadeloos afgestraft door Anderlecht. Mitrovic kopt een voorzet van Tielemans uitstekend binnen. Plots draaide de motor van de thuisploeg weer op volle toeren. Mitrovic legde goed af naar de ingevallen Suarez en die legde de 3-1 eindstand vast.

Goals: 15' Acheampong (1-0), 62' Badri (1-1), 75' Mitrovic (2-1), 80' Suarez (3-1)
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Najar, Praet (83' Kljestan), Milivojevic (69' Kabasele), Tielemans, Acheampong, Mitrovic, Cyriac (65' Suarez)
Moeskroen: Cros, Monteyne, Delacourt, Mézague, Brouckaert, Michel, Vandendriessche (82' Gano), Pennacchio (55' Dingome), Badri, Diaby, Langil (61' Mohamed)
Gele kaarten: 39' Mbemba, 49' Monteyne, 55' Brouckaert
Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Toeschouwers: 20.000

Sporza

moeskroen jupilerproleague

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...