Najar: "Ik voel me klaar"

Andy Najar kwam vorig seizoen vanuit het niets als een wervelwind op het toneel verschenen. Dit seizoen staat hij voor de bevestiging. Hij moet het gat dat Massimo Bruno achterliet helemaal overnemen. Maar eerst even overnemen van Anthony Vanden Borre...


Najar kreeg wat extra rust na het WK en sloot pas eind vorige week bij de groep aan. In de Supercup zag je er niet veel van, maar volgens de Hondurees is hij nog niet honderd procent in orde. "Pas op, ik ben klaar om te spelen, maar ik heb nog een aantal procenten nodig. Op één week tijd heb je niet alles teruggevonden", vindt Najar zelf.
"De riem is er even afgeweest. Ik heb niet echt veel getraind op vakantie. Een beetje gelopen, maar niet zoveel als anders. Na het WK voelde ik dat mijn lichaam wat rust nodig had, maar na drie dagen ben ik toch weer herbegonnen met lopen."Mogelijk speelt Najar als rechtsachter. "Ik kan er spelen, dat heb ik vorig seizoen al bewezen. En veel opties heeft de coach denk ik niet. Ik ben zowat de enige die er kan spelen. Of ik er graag speel? (aarzelt) Toch liever meer aanvallend hoor."Najar kijk al uit naar het nieuwe seizoen bij Anderlecht dat straks van start gaat.
"Het tweede seizoen is moeilijker. Iedereen kent me nu, dus ga ik andere dingen moeten doen op het veld. Ik train daar nu al op om meer variatie in mijn spel te leggen. Maar schrik heb ik er niet voor. Ik voel me klaar.""Goh Suarez, ik train nog maar een weekje mee, maar het druipt er gewoon vanaf dat hij een schitterende speler is. Met ook nog Praet en Mitrovic zijn we aanvallend wel gewapend. Ik denk wel dat wij de titel favoriet zijn. Dat ls als je kampioen wordt, ben je altijd favoriet. Iedereen zal ons willen kloppen."


"Wat ik verwacht van de Champions League? Vorig seizoen speelde ik enkel tegen Olympiakos mee. Dit keer wil ik er altijd bij zijn. Het zal voor iedereen een test worden. Dat we jong zijn? Dat mag geen excuus zijn."

Belgiumsoccer.be

najar

Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera
Engelse ref tegen Bayern
Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"

Meer nieuws...