Van Holsbeeck: "Nog meer middelen vrijmaken voor onze jeugd"

Herman van Holsbeeck benadrukte in zijn toespraak tot de pers nog eens het belang van de jeugdopleiding. 


‘Voorrang geven aan de jeugd heeft ons geen windeieren gelegd. De 33e titel was de titel van de jeugd, zonder afbraak te doen aan de prestaties van oudgedienden als Deschacht, Proto en Gillet. Paars-wit zal in de toekomst nog meer middelen vrijmaken om onze jeugd nog beter te vormen tot volwaardige profspelers.’


Ook medisch vlak wil paars-wit blijven vooruitstreven. ‘Een fijnmazige omkadering blijft ook volgend seizoen belangrijk. We blijven investeren in de medische dienst om blessures zo veel mogelijk te vermijden’, aldus Herman Van Holsbeeck. Ook gaat RSC Anderlecht met de lancering van een nieuwe website en een mobiele applicatie helemaal het digitale tijdperk in.


Ondanks een recordaantal nederlagen, kon Anderlecht zich vorig jaar toch nog kronen tot landskampioen. "We hebben dat te danken aan het systeem van de play-offs", is algemeen directeur Van Holsbeeck (foto) eerlijk.
"Voor het eerst sinds het invoeren van de play-offs hebben we kunnen profiteren van de puntendeling. Toch gaan we als bestuur van Anderlecht nog altijd proberen om het systeem te wijzigen. Volgens ons blijft het ingaan tegen de sportieve ethiek."Van Holsbeeck kwam ook nog even terug op de trainerswissel van vorig jaar. "De switch naar Besnik Hasi bleek een meesterzet. Het is een man van de club en ik heb me die beslissing nog geen enkele keer beklaagd."
Hasi zelf wil volgend jaar opnieuw het maximale uit zijn groep halen. "Ik hoop dat de nodige versterkingen er nog komen, ik heb er vertrouwen in dat ik een groep zal krijgen die kan meestrijden op drie fronten."
RSCA.be

vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...