Van Holsbeeck: "Nog meer middelen vrijmaken voor onze jeugd"

Herman van Holsbeeck benadrukte in zijn toespraak tot de pers nog eens het belang van de jeugdopleiding. 


‘Voorrang geven aan de jeugd heeft ons geen windeieren gelegd. De 33e titel was de titel van de jeugd, zonder afbraak te doen aan de prestaties van oudgedienden als Deschacht, Proto en Gillet. Paars-wit zal in de toekomst nog meer middelen vrijmaken om onze jeugd nog beter te vormen tot volwaardige profspelers.’


Ook medisch vlak wil paars-wit blijven vooruitstreven. ‘Een fijnmazige omkadering blijft ook volgend seizoen belangrijk. We blijven investeren in de medische dienst om blessures zo veel mogelijk te vermijden’, aldus Herman Van Holsbeeck. Ook gaat RSC Anderlecht met de lancering van een nieuwe website en een mobiele applicatie helemaal het digitale tijdperk in.


Ondanks een recordaantal nederlagen, kon Anderlecht zich vorig jaar toch nog kronen tot landskampioen. "We hebben dat te danken aan het systeem van de play-offs", is algemeen directeur Van Holsbeeck (foto) eerlijk.
"Voor het eerst sinds het invoeren van de play-offs hebben we kunnen profiteren van de puntendeling. Toch gaan we als bestuur van Anderlecht nog altijd proberen om het systeem te wijzigen. Volgens ons blijft het ingaan tegen de sportieve ethiek."Van Holsbeeck kwam ook nog even terug op de trainerswissel van vorig jaar. "De switch naar Besnik Hasi bleek een meesterzet. Het is een man van de club en ik heb me die beslissing nog geen enkele keer beklaagd."
Hasi zelf wil volgend jaar opnieuw het maximale uit zijn groep halen. "Ik hoop dat de nodige versterkingen er nog komen, ik heb er vertrouwen in dat ik een groep zal krijgen die kan meestrijden op drie fronten."
RSCA.be

vanholsbeeck

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...