Positief transferbeleid van paars-wit

Hoewel het transferbeleid van Anderlecht elk jaar serieus op de korrel wordt genomen zijn de cijfers toch niet zo slecht. Meer zelfs, Anderlecht doet het uitstekend, zeker in vergelijking met Club Brugge.


De afgelopen 10 seizoenen speelden 4 clubs kampioen in BelgiŽ nl. Anderlecht, Genk, Standard en Club Brugge. De eerste drie deden goede zaken met hun transferbeleid, Club staat in het rood.


Op 10 seizoenen tijd betaalde Anderlecht bijna 68 miljoen euro aan inkomende spelers, Club Brugge spendeerde iets meer dan 66 miljoen euro aan transfergelden. Ze investeerden dus ongeveer even veel, maar de Brusselaars haalden sindsdien wel 6 landstitels, Club moet het met 1 stuk doen.
Op diezelfde tijd incasseerde paarswit maar liefst 139 miljoen euro aan transfers, Club slechts 39 miljoen. De landskampioen heeft wat de transfers betreft dus een positieve balans van 71 miljoen euro. De West-Vlamingen daarentegen maakten 27 miljoen verlies met hun transferbeleid. Er gaapt dus een gat van bijna 100 miljoen euro tussen beide teams.
Het is natuurlijk te kort door de bocht om de clubs af te rekenen op bovenstaand cijfermateriaal. Als Anderlecht 100 miljoen meer overhield dan Club kan je je ook afvragen waar dat geld naartoe ging. Ze investeerden wel in het opleidingscentrum in Neerpede, maar betaalden wellicht ook te veel aan spelerslonen.
Hoe dan ook zijn de cijfers een pleidooi om eigen jeugd een kans te geven. De Jupiler Pro League is een transitcompetitie, waardoor clubs jammer genoeg verplicht zijn hun toppers te verkopen. Financieel en sportief gezien is het opleiden en laten doorstromen van eigen talent dus het interessantste. Op voorwaarde dat ze niet voor hun 16de worden weggeplukt natuurlijk.Voetbalkrant

rsca

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...