Positief transferbeleid van paars-wit

Hoewel het transferbeleid van Anderlecht elk jaar serieus op de korrel wordt genomen zijn de cijfers toch niet zo slecht. Meer zelfs, Anderlecht doet het uitstekend, zeker in vergelijking met Club Brugge.


De afgelopen 10 seizoenen speelden 4 clubs kampioen in België nl. Anderlecht, Genk, Standard en Club Brugge. De eerste drie deden goede zaken met hun transferbeleid, Club staat in het rood.


Op 10 seizoenen tijd betaalde Anderlecht bijna 68 miljoen euro aan inkomende spelers, Club Brugge spendeerde iets meer dan 66 miljoen euro aan transfergelden. Ze investeerden dus ongeveer even veel, maar de Brusselaars haalden sindsdien wel 6 landstitels, Club moet het met 1 stuk doen.
Op diezelfde tijd incasseerde paarswit maar liefst 139 miljoen euro aan transfers, Club slechts 39 miljoen. De landskampioen heeft wat de transfers betreft dus een positieve balans van 71 miljoen euro. De West-Vlamingen daarentegen maakten 27 miljoen verlies met hun transferbeleid. Er gaapt dus een gat van bijna 100 miljoen euro tussen beide teams.
Het is natuurlijk te kort door de bocht om de clubs af te rekenen op bovenstaand cijfermateriaal. Als Anderlecht 100 miljoen meer overhield dan Club kan je je ook afvragen waar dat geld naartoe ging. Ze investeerden wel in het opleidingscentrum in Neerpede, maar betaalden wellicht ook te veel aan spelerslonen.
Hoe dan ook zijn de cijfers een pleidooi om eigen jeugd een kans te geven. De Jupiler Pro League is een transitcompetitie, waardoor clubs jammer genoeg verplicht zijn hun toppers te verkopen. Financieel en sportief gezien is het opleiden en laten doorstromen van eigen talent dus het interessantste. Op voorwaarde dat ze niet voor hun 16de worden weggeplukt natuurlijk.Voetbalkrant

rsca

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...