Anderlecht wint 12e Supercup

De Supercup van 2014 zat lang op slot, maar op het einde kregen we dan toch vuurwerk te zien. Toen had Hamdi Harbaoui de 1-0 van Aleksander Mitrovic al uitgewist en kon het dus nog alle kanten uit. Plots leek de partij op een tenniswedstrijd en ging het vlot van links naar rechts om dan toch in een beslissende plooi te vallen. Het was ex-Anderlechtspeler Denis Odoi die in de 91ste minuut het leer ongelukkig in eigen doel duwde: 2-1. Anderlecht wint zo voor de twaalfde keer, en de derde op rij, de Supercup.

Besnik Hasi was er vooraf niet al te gerust op. "We zijn er niet klaar voor", vertelde de trainer van paars-wit. Als we de wedstrijd zagen dan was geen van beide ploegen er klaar voor. Het spel ging veel te stroef en de automatismen waren nog niet in de teams geslepen. Toch was het bij de eerste echte kans al meteen prijs. We moesten er wel een half uur op wachten, maar het openingsdoelpunt mocht er zijn. Cyriac stak op het gepaste moment het balletje richting Acheampong door en die was niet ego´stisch. Mitrovic kon zo niet meer falen voor een lege doelmond: 1-0.

Lokeren kon daar maar weinig tegenover zetten. Het dreigde vooral via de nieuwkomer Oyama, maar zeg gerust Arthur Henrique. De Braziliaan die overkwam van het Bulgaarse Plovdiv liet een voorzet tegen de verste paal dwarrelen. Ook al was het niet bedoeld, toch heeft de linksachter een fraaie trap in de voet. De gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch en ook die was van mooie makelij. Denis Odoi kreeg wel erg veel ruimte om een voorzet te trappen. Hamdi Harbaoui wist op zijn buurt wat hem te doen stond en kopte fraai binnen. Plots kwamen Matias Suarez, terug na een seizoen vol blessureleed, en Andy Najar het veld in. Daar was de schwung. Suarez stormde alleen op Verhulst af, maar de ingevallen Nil De Pauw stak er een stokje voor. Zo hard zelfs dat hij even later niet meer verder kon. Slechts twaalf minuten stond hij op het veld. Vanaken had net een wenkende kans op de billen van Nuytinck geschoten wanneer we alweer aan de overkant zaten. Najar vond geen ploegmaat voor doel, maar even later hoefde dat zelfs niet. De Hondurees legde zijn naaste belagers in de luren en dwong Denis Odoi zo tot een eigen doelpunt. Een zure domper voor Lokeren en een goede start voor Anderlecht. Maar bij beide ploegen is er wel nog wat werk aan de winkel.

Goals: 28' Mitrovic (1-0), 73' Harbaoui (1-1), 91' Odoi (2-1, own-goal)
Anderlecht: Kaminski, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, NSakala, Acheampong, Tielemans, Milivojevic, Praet (67' Najar), Mitrovic (45' Suarez), Cyriac (85' Kabasele)
Lokeren: Verhulst, Arthur, Mertens, Maric, Odoi, Remacle (85' Ansah), Overmeire (65' De Pauw, 77' Kaya), Vanaken, Persoons, Odoi, Harbaoui
Gele kaarten: 44' Cyriac, 52' Acheampong, 91' Verhulst
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

supercup lokeren

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...