Supercup: Anderlecht-in-opbouw tegen Lokeren

Een zachte aanloop naar volgende week: de Supercup is de eerste officiŽle wedstrijd van het seizoen tussen kampioen en bekerwinnaar. Zijnde Anderlecht en Lokeren dit seizoen. Paars-wit won de twee vorige edities, maar trainer Besnik Hasi liet al weten dat zijn ploeg niet klaar is.


Anderlecht zag een halve ploeg vertrekken of geblesseerd uitvallen. Proto en Vanden Borre zijn nog een poosje buiten strijd en Hasi zag in de voorbereiding ook Chancel Mbemba en Dennis Praet met kleinere blessures wegvallen. De twee zijn wel quasi klaar, maar de Kosovaar gaat geen risico's nemen. Wellicht beginnen ze wel op de bank.


Hasi moet dus beginnen schuiven en daardoor komen MichaŽl Heylen en Nathan Kabasele waarschijnlijk in de ploeg. Achteraan heeft hij geen echte rechtsachter meer en dus moet Fabrice N'Sakala depanneren als rechtsback. Milivojevic krijgt centraal nog eens een kans en vooraan zullen Suarez en Mitrovic elk een helft spelen.


Vermoedelijke opstelling: Kaminski, Deschacht, Nuytinck, Heylen, N'Sakala, Tielemans, Milivojevic, Acheampong, Kabasele, Cyriac en SuarezOok Peter Maes mist bij lokeren enkele basispionnen. Copa is nog geblesseerd en dus staat Davino Verhulst zeker al enkele weken in doel. Centraal in de verdediging mist hij Scholz en op de flank Patosi. Dutra en Remacle moeten de flanken gaan bevolken.Voetbalkrant

supercup14 lokeren

Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josuť Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappť interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar
Blunder Svilar komt Benfica duur te staan
Weiler kan bondscoach worden van Oostenrijk

Meer nieuws...