Hasi: "Ja, ik maak me ongerust"

Dit weekend staat de Supercup op het programma, volgende week de eerste competitiematch tegen Moeskroen. En Besnik Hasi zit met zorgen: "Ik hoop dat ik een degelijk elftal kan opstellen", zegt de trainer van Anderlecht.Andy Najar kwam laat terug van het WK, Mitrovic keerde met overgewicht terug, Suarez is nog geen honderd procent, Vanden Borre blesseerde zich op het WK, Proto is nog tot eind augustus onbeschikbaar en Hasi zag in de voorbereiding ook nog Dennis Praet en Chancel Mbemba uitvallen. "We zijn niet klaar voor die wedstrijd om de Supercup", opende Hasi eerlijk. "Mitrovic en Suarez kunnen nog geen negentig minuten aan. Mitro zijn overgewicht is wel al weg en ik zal tevreden zijn als ze elk 45 minuten kunnen spelen."


Ook voor de eerste wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz vreest Hasi. "Ja, ik maak me ongerust", zegt Hasi. "Als ik drie keer verlies, zal ik daar op worden afgerekend. Daar maak ik me geen illusies over. En iedereen spreekt over een makkelijk programma. Ja, jongens, naar Westerlo en Oostende... Heel makkelijk.""We hebben nog geen nieuwe spelers en ik moet behelpen met een beperkte kern door alle blessures, vertrekkers en jongens die nog niet klaar zijn. Ik wacht op versterkingen, maar ik heb begrip voor het bestuur dat ze geen dubbele prijs voor spelers willen betalen. Als trainer is het wel lastig, want je wilt die jongens direct, maar we zijn er mee bezig."


Vooral op de rechtsachterpositie is er een serieus probleem. De voorbije weken probeerde Hasi verschillende spelers uit, maar het lijkt er op dat Fabrice N'Sakala tegen zijn voet gaat spelen. "Het is makkelijker om een rechtsvoetige op links te zetten dan omgekeerd. Ik heb verschillende opties en Fabrice is er daar één van."

Belgiumsoccer.be

hasi supercup lokeren

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...