Hasi: "Ja, ik maak me ongerust"

Dit weekend staat de Supercup op het programma, volgende week de eerste competitiematch tegen Moeskroen. En Besnik Hasi zit met zorgen: "Ik hoop dat ik een degelijk elftal kan opstellen", zegt de trainer van Anderlecht.Andy Najar kwam laat terug van het WK, Mitrovic keerde met overgewicht terug, Suarez is nog geen honderd procent, Vanden Borre blesseerde zich op het WK, Proto is nog tot eind augustus onbeschikbaar en Hasi zag in de voorbereiding ook nog Dennis Praet en Chancel Mbemba uitvallen. "We zijn niet klaar voor die wedstrijd om de Supercup", opende Hasi eerlijk. "Mitrovic en Suarez kunnen nog geen negentig minuten aan. Mitro zijn overgewicht is wel al weg en ik zal tevreden zijn als ze elk 45 minuten kunnen spelen."


Ook voor de eerste wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz vreest Hasi. "Ja, ik maak me ongerust", zegt Hasi. "Als ik drie keer verlies, zal ik daar op worden afgerekend. Daar maak ik me geen illusies over. En iedereen spreekt over een makkelijk programma. Ja, jongens, naar Westerlo en Oostende... Heel makkelijk.""We hebben nog geen nieuwe spelers en ik moet behelpen met een beperkte kern door alle blessures, vertrekkers en jongens die nog niet klaar zijn. Ik wacht op versterkingen, maar ik heb begrip voor het bestuur dat ze geen dubbele prijs voor spelers willen betalen. Als trainer is het wel lastig, want je wilt die jongens direct, maar we zijn er mee bezig."


Vooral op de rechtsachterpositie is er een serieus probleem. De voorbije weken probeerde Hasi verschillende spelers uit, maar het lijkt er op dat Fabrice N'Sakala tegen zijn voet gaat spelen. "Het is makkelijker om een rechtsvoetige op links te zetten dan omgekeerd. Ik heb verschillende opties en Fabrice is er daar één van."

Belgiumsoccer.be

hasi supercup lokeren

RSCA boegbeeld ongemeen hard voor Anderlecht
Spelers en trainer werden in Neerpede tegengehouden door groep supporters
Vanhaezebrouck: "Juiste keuzes maken tijdens komende transferperiode"
Marc Degryse: "Hanni is geen leider en pakt de ploeg ook niet bij de hand"
Kara: "Hier zijn geen excuses voor"
Thomas Foket in beeld bij Anderlecht
Peter Vandenbempt: "Hoog tijd voor nieuwe bazen, lijkt me niets te vroeg"
Anderlecht excuseert zich bij supporters
Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge

Meer nieuws...