Anderlecht speelt volgend seizoen met iconische shirt uit de jaren '60

RSC Anderlecht heeft haar truitjes voor volgend seizoen voorgesteld. De landskampioen speelt volgend jaar de thuiswedstrijden in het traditionele paars en wit. Uitwedstrijden zullen in het roze zijn. "Met de keuze voor het paars als basis, willen we onze herkenbaarheid verder vergroten", zegt manager Van Holsbeeck. 


Het thuisshirt voor het seizoen 2014-2015 is geïnspireerd op het iconische shirt uit de laten jaren '60. Toen liep er ook een diagonale streep over het tenue. Op de witte schuine streep is de Anderlecht-clubbadge op de borst te zien. De uitrusting heeft een gestileerde paars-witte kraag en de bekende drie strepen in het wit over de mouwen, met paarse short en witte sokken. De uitwedstrijden daar waar het kan in de vertrouwde paars-witte kleuren, dus thuistenue, daar waar het niet kan, speelt RSC Anderlecht met het uitshirt, paarse broek en paarse sokken. Indien nodig, afhankelijk van de thuisspelende en bepalende tegenstrever, is er een witte short beschikbaar. Ook kan de club, indien nodig, gebruik maken van paarse dan wel witte kousen.


Manager Van Holsbeeck is opgetogen met de nieuwe uitrustingen. "Een club als Anderlecht wil te allen tijde vernieuwen, om zo haar positie op de internationale en nationale voetbalmarkt te verstevigen en onze naam als vooruitstrevende club waar te maken. De afgelopen jaren hebben we enorme stappen gezet, met onder meer de renovatie van ons trainingscomplex, de integratie van sportwetenschap in spelersbegeleiding, de ontwikkeling van digitaal platform en de verbouwing van het stadion. Met de keuze voor paars als vaste kleur voor het thuistenue zetten we wederom een stap. Het zal onze herkenbaarheid verder vergroten en biedt duidelijke richting voor verdere interactie met supporters."Voor de uituitrusting is gekozen voor de hoofdkleur "Wonder Bloom". Volgens Anderlecht "een uitgesproken kleur die in kleurpaletten het dichtst bij paars ligt en waarmee wel het benodigde kleuronderscheid ontstaat"


Aanvaller Matias Suarez is erg opgetogen; "Anderlecht zal net zoals de grootste clubs, spelen met twee duidelijke en contrasterende uitrustingen. Bovendien zijn beide uitrustingen bijzonder stijlvol." 


Het 'away' shirt is vanaf 2 juli 2014 beschikbaar in de RSCA Fanshop. Het 'home' shirt zal vanaf de RSCA Fan Day op 25 juli 2014 beschikbaar zijn.

Sporza

vanholsbeeck suarez uitrusting

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...