Silvio Proto: "Trots op mijn carriére bij Anderlecht"

Vijf dagen lang was Silvio Proto zeker van een WK-ticket als derde doelman in de selectie van Marc Wilmots. Tot de doelman van Anderlecht zich in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen zwaar blesseerde. "Nu heeft Sammy Bossut zijn kans gegrepen, een teken dat hij het verdiende."


"Ik was zo content toen Wilmots mij opriep. Ik zag dat als een beloning voor mijn carrière" zegt Proto in Het Laatste Nieuws. "De avond voor de titelmatch was ik zeker dat ik zou vertrekken, want wat is de kans dat ik nog zo'n zware blessure zou oplopen. Als De Pauw over me heen was gesprongen, had ik nu in Brazilië gezeten. Maar dat is het leven. Nu heeft Sammy Bossut zijn kans gegrepen, een teken dat hij het verdiende.""Uiteraard had ik graag het WK meegemaakt, maar mijn leven stopt hier niet. Ik ben op vakantie kunnen gaan naar plaatsen waar ik anders misschien geen tijd voor had gehad. Las Vegas, Los Angeles en Marbella. Deze week liet Jelle Vossen optekenen dat hij door zijn niet-selectie nog altijd niet naar het WK kan kijken. Proto heeft het er minder moeilijk mee. "Ik kijk als de Belgen spelen, of als Italië speelt. Maar ik ga niet naar elke match kijken. Ik zit al elke dag in het voetbal. Trouwens mijn zonen zijn helemaal niet zot van voetbal. De resultaten van de Rode Duivels zijn goed en ik ben er zeker van dat de bevolking daarnaar snakte. Iedereen zou ontgoocheld zijn geweest als we goed speelden maar ons niet kwalificeerden. In het voetbal is alleen de overwinning belangrijk. Hetzelfde met de 33e titel van Anderlecht."


Anderlecht is ondertussen zonder Proto begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Als zijn herstel verloopt zoals voorzien, moet Proto opnieuw fit zijn tegen het begin van de Champions League. Vreest hij in de tussentijd zijn plaats niet te verliezen aan Thomas Kaminski?
"Bestaat daar discussie over dan? Ik ben al jaren titularis. Thomas moet mij vervangen, maar zelfs als hij vijf of zes matchen goed speelt moet je het verleden toch niet in vraag stellen. Ik heb Anderlecht de laatste drie titels helpen winnen, ik heb me al bewezen."


Proto begint aan zijn tiende jaar onder contract bij Anderlecht. Een transfer is op dit moment niet aan de orde. "Misschien had de situatie er anders uitgezien als ik in Brazilië had gezeten. Maar als ik heel mijn carrière bij Anderlecht speel, dan mag ik daar trots op zijn. Ik ben niet het type dat leeft met spijt."

Voetbalkrant

proto

Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"
Duurste Belgische transfer
Het is officieel: Youri Tielemans voetbalt in Monaco
Frutos: "Ja, ik was klaar om Besnik Hasi op te volgen"
Hanni: "Ik kon elders pak meer verdienen dan bij Anderlecht"
Anderlecht wil Wasilewski als scout
Frank Boeckx met succes geopereerd aan rug
Qatar of China wenkt voor Hamdi Harbaoui
Isaac Kiese Thelin wordt een jaar extra gehuurd van Bordeaux
Anderlecht denkt aan bouw van hoge nieuwe tribune
Anderlecht wil heel ver gaan voor Sven Kums
Doumbia wil Anderlecht verlaten

Meer nieuws...