Van Holsbeeck: "Zelfs voor twintig miljoen vertrekt Tielemans niet"

Anderlecht verzamelde gisteren opnieuw de troepen en heeft het komende maar één doel: een vierde opeenvolgende titel pakken. Paars-wit zal niet verzwakt aan de competitie starten. Dat verzekerde manager Herman Van Holsbeeck.


Met Bruno en Kouyaté vertrekken dus twee sterkhouders van de afgelopen twee seizoenen. "Ik wil dat elke vertrekker vervangen wordt door ervaren aanwinsten", laat de coach duidelijk verstaan. "Het bod voor Kouyaté en Bruno konden we niet weigeren", treed manager Van Holsbeeck zijn trainer bij. "Nu mogen er geen sterkhouders meer weg. Tielemans wordt gevolgd door alle Europese topclubs maar zelfs voor 20 miljoen vertrekt hij niet."


Indien Anderlecht ook Europees zijn mannetje wil staan, zullen er enkele inkomende transfers afgerond moeten worden. "We hebben drie prioriteiten", stelt Van Holsbeeck. "Maar wellicht begint onze transferperiode pas in augustus, als de prijzen zakken. We willen een defensieve middenvelder, een linksmidden en een centrale verdediger."


De laatste weken werden Conté (Zulte Waregem) en Krychowiak (Stade Reims) meermaals in verband gebracht met de Brusselaars. "Sinds de saga rond Thorgan Hazard ga ik niet meer op namen in", zegt Van Holsbeeck. "We moeten hopen dat Engelse of Russische clubs niet met onze potentiële aanwinsten gaan lopen. Maar we hebben tijd."


De coach toont zich alvast minder geduldig: "Ik hoop dat de transfer vroeger komen. Er moeten zeker drie spelers bij, liefst ook een vierde op rechts." Met de spaarpot van de Champions League en de uitgaande transfers, beschikt Anderlecht alvast over het geld om uit te pakken op de transfermarkt. "Financieel zitten we goed maar mijn directie geeft mij altijd maar een beperkte enveloppe", stelt Van Holsbeeck. "Een deel van het geld willen we namelijk ook in ons jeugdcomplex steken."

Jupilerproleague.be

vanholsbeeck hasi

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...