Van Holsbeeck: "Zelfs voor twintig miljoen vertrekt Tielemans niet"

Anderlecht verzamelde gisteren opnieuw de troepen en heeft het komende maar één doel: een vierde opeenvolgende titel pakken. Paars-wit zal niet verzwakt aan de competitie starten. Dat verzekerde manager Herman Van Holsbeeck.


Met Bruno en Kouyaté vertrekken dus twee sterkhouders van de afgelopen twee seizoenen. "Ik wil dat elke vertrekker vervangen wordt door ervaren aanwinsten", laat de coach duidelijk verstaan. "Het bod voor Kouyaté en Bruno konden we niet weigeren", treed manager Van Holsbeeck zijn trainer bij. "Nu mogen er geen sterkhouders meer weg. Tielemans wordt gevolgd door alle Europese topclubs maar zelfs voor 20 miljoen vertrekt hij niet."


Indien Anderlecht ook Europees zijn mannetje wil staan, zullen er enkele inkomende transfers afgerond moeten worden. "We hebben drie prioriteiten", stelt Van Holsbeeck. "Maar wellicht begint onze transferperiode pas in augustus, als de prijzen zakken. We willen een defensieve middenvelder, een linksmidden en een centrale verdediger."


De laatste weken werden Conté (Zulte Waregem) en Krychowiak (Stade Reims) meermaals in verband gebracht met de Brusselaars. "Sinds de saga rond Thorgan Hazard ga ik niet meer op namen in", zegt Van Holsbeeck. "We moeten hopen dat Engelse of Russische clubs niet met onze potentiële aanwinsten gaan lopen. Maar we hebben tijd."


De coach toont zich alvast minder geduldig: "Ik hoop dat de transfer vroeger komen. Er moeten zeker drie spelers bij, liefst ook een vierde op rechts." Met de spaarpot van de Champions League en de uitgaande transfers, beschikt Anderlecht alvast over het geld om uit te pakken op de transfermarkt. "Financieel zitten we goed maar mijn directie geeft mij altijd maar een beperkte enveloppe", stelt Van Holsbeeck. "Een deel van het geld willen we namelijk ook in ons jeugdcomplex steken."

Jupilerproleague.be

vanholsbeeck hasi

Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren

Meer nieuws...