Van Holsbeeck: "We volgen drie concrete pistes"

Anderlecht startte de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een veldtraining onder leiding van trainer Besnik Hasi. De gelegenheid voor RSCA-manager Herman Van Holsbeeck om even vooruit te blikken op het komende seizoen. "Het wordt niet opnieuw een overgangsjaar", aldus 'HVH'.


Voorlopig is het een vrij drukke zomer voor manager Herman Van Holsbeeck. Anderlecht heeft budgettair alvast meer ademruimte. Het speelt voor het derde jaar op rij in de groepsfase van de Champions League en verkocht Bruno en Kouyaté niet bepaald voor een habbekrats. "De transfers van Cheikhou Kouyaté en Massimo Bruno hebben ons wat financiële ruimte gegeven. Koppel daaraan de groepsfase van de Champions League en je krijgt een financieel gezonde club."


"We willen het geld vooral gebruiken om te investeren in infrastructuur en niet alleen in spelers. Het is simpel: ik heb van mijn directie een enveloppe gekregen, en die zal ik dan ook gebruiken. Op Anderlecht is het altijd herbeginnen", opende Van Holsbeeck zijn persbabbel aan de rand van het trainingsveld. "We hebben twee smaakmakers laten gaan. Nu is het terug aan mij om een evenwichtige groep samen te stellen."De positie van verdedigende middenvelder waar de naar West Ham vertrokken Senegalees indruk maakte tijdens de play-offs, lijkt hoogdringend. "Met Kouyaté hadden we een jongen in onze rangen die zowel op het middenveld als in de verdediging kon spelen. Op beide posities moet er dus een vervanger komen. Ook op links - waar Dennis Praet het fantastisch deed in de nacompetitie - zoeken we nog iemand. In het systeem van 4-4-2 hebben we niet echt een tweede man voor die plek."


De RSCA-manager heeft alvast nog genoeg tijd om naar aanwinsten te speuren. "Financieel is deze situatie een goede zaak omdat je onmiddellijk wat centen in de kassa hebt zitten", erkent Van Holsbeeck. "Het is niet de bedoeling om nog iemand te laten gaan, of er zou een waanzinnig bod moeten binnenlopen. Als we op twee à drie posities de juiste jongens kunnen strikken, denk ik dat we sterker zullen staan dan vorig jaar."


De namen van Ibrahima Conté en Gregorz Krychowiak circuleerden al, maar Van Holsbeeck blijft rustig. "Ik ga niets over de namen zeggen, die les heb ik nu wel geleerd", maakte hij een kwinkslag naar de voorbije wintermercato. "Wat niet wil zeggen dat het geen goede spelers zijn. Ik verwacht dat met de wereldbeker die nu bezig is we pas in augustus verder zullen staan. We volgen drie concrete pistes. Daar is een jongen uit de eerste klasse bij."


De link met de smaakmaker uit Lokeren is snel gemaakt. "We moeten eerlijk zijn dat we voor Hans Vanaken te laat komen. We hadden hem moeten ontdekken toen hij nog bij Lommel United speelde. Als je dezer dagen de bedragen hoort die je voor een Belgische speler op tafel moet leggen, moet je hopen dat hij nog verder evolueert of je doet een slechte zaak. Ik denk dan ook dat de recordprijs van 5 miljoen voor Aleksandar Mitrovic niet zal sneuvelen. Vanaken is een goede voetballer, maar we gaan hem niet kopen."


Guillaume Gillet en Sacha Kljestan zullen de komende weken waarschijnlijk andere oorden opzoeken. ‘We gaan zien wat de aanbiedingen zijn. FC Metz liet alvast weten dat ze Gillet willen huren maar dat is voor ons geen optie. Guillaume heeft trouwens ook aangegeven dat hij wil vechten om te blijven.’ besloot de manager.


Belgiumsoccer.be

vanholsbeeck

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...