Wat omvat de Jupiler Pro League uitzendrechten

De Algemene Vergadering van de Pro League besliste vrijdag om de uitzendrechten van de Jupiler Pro League toe te kennen voor drie seizoenen op niet-exclusieve basis. Alle wedstrijden van de Jupiler Pro League zullen LIVE te volgen zijn op Sporting Telenet, Belgacom 11 en VOOFoot."We zijn verheugd dat we het Belgische topvoetbal in alle huiskamers kunnen aanbieden ongeacht de operator. Voetbal moet toegankelijk zijn voor iedereen. Met deze beslissing willen we meer Jupiler Pro League fans!" aldus Michel Dupont, Voorzitter van de Pro League.*LIVE Uitzendrechten Jupiler Pro League


De clubs beslisten om de LIVE uitzendrechten niet-exclusief en platform neutraal toe te kennen aan Telenet, VOO en Belgacom. De productie van deze LIVE wedstrijden zal gecentraliseerd gebeuren door de Pro League. Ludwig Sneyers voegt nog toe: "Het feit dat we op niet-exclusieve basis de LIVE rechten van de Jupiler Pro League hebben toegekend, betekent dat ook nog andere operatoren kunnen intekenen om de wedstrijden LIVE uit te zenden."

De gesloten overeenkomsten worden nog in het kader van de goede verstandhouding met de Belgische Mededingingsautoriteit aan hen voorgelegd.*Samenvattingen Jupiler Pro League (Lot 3: Highlights)


De rechten van de samenvattingen werden voor het Franstalig landsgedeelte toegekend aan RTBF. Elke wedstrijddag vanaf 23u zal Franssprekend België kunnen afstemmen op RTBF om een samenvatting van de wedstrijd(en) te kunnen bekijken. De samenvattingen voor het Nederlandstalig landsgedeelte werden niet toegekend omdat de Pro League hiervoor geen enkel formeel bod mocht ontvangen. "Dit vinden we bijzonder jammer voor alle Nederlandstalige supporters. We doen er nu alles aan om zenders warm te maken hiervoor. Het is onze ambitie om ook de Vlaamse supporters samenvattingen van de Jupiler Pro League aan te bieden", licht Michel Dupont toe.


*Maandagavond Magazine (Lot 4)


Ook de RTBF zal op maandagavond nog steeds een uitzending kunnen maken met een analyse van afgelopen speeldag. Het programma biedt de supporter een mogelijkheid om een glimp op te vangen van wat er achter de schermen allemaal gebeurt alsook zullen trainers, spelers aanwezig zijn om zelf hun visie te geven over het gebeuren in de Jupiler Pro League. Aan Nederlandstalige kant werd het Lot niet toegekend. De Pro League doet er alles aan om ook de Vlaamse supporter deze mogelijkheid aan te bieden.


*CLIPS (Loten 5 en 6)


In de Tender werd ook de mogelijkheid voorzien om CLIPS aan te bieden aan de supporters. CLIPS zouden enkel aangeboden worden via het Internet en via mobilofonie op aanvraagbasis. Deze loten werden voorlopig NIET toegekend omdat de Pro League nog in volle onderhandelingsfase zit.


WAT U MOET WETEN:


De wedstrijden van de Jupiler Pro League zullen gespreid worden over 6 tijdssloten. 

- Vrijdag 20u30

- Zaterdag 18u en 20u 

- Zondag 14u30, 18u en 20u


Speeldag 1 werd donderdag voorgesteld tijdens de Kalendervoorstelling. De openingswedstrijd is Standard de Liège - Sporting Charleroi en vindt plaats op vrijdag 25 juli om 20u30. 


Op volgende data worden de speeldagen vastgelegd:

Speeldagen 2 -> 4 Maandag 23 juni 2014 

Speeldagen 5 -> 7 Vrijdag 8 augustus 2014

Speeldagen 8 -> 12 Vrijdag 29 augustus 2014

Speeldagen 13 -> 18 Donderdag 25 september 2014

Speeldagen 19 - > 22 Dinsdag 4 november 2014

Speeldagen 23 -> 27 Vrijdag 5 december 2014

Speeldagen 28 -> 30 Vrijdag 23 januari 2015

Kalender Play Offs Maandag 16 maart 2015


Jupilerproleague.be

jupilerproleague telenet belgacom playoffs

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...