Anderlecht hoopt nog steeds op Hazard

Ondanks het feit dat Thorgan Hazard heeft aangegeven dat hij volgend seizoen in een andere competitie aan de slag wil, blijft Anderlecht interesse tonen. 


Dat bevestigde manager Herman Van Holsbeeck in het programma La Tribune. Mogelijk dat de Champions League Hazard kan overtuigen. Ook Michy Batshuayi staat nog steeds op het lijstje van de kersverse kampioen.


Verder in het gesprek met RTBF had Van Holsbeeck het onder meer over de competitieformule, die zwaar onder vuur ligt. Hij maakte duidelijk dat de puntendeling wat hem betreft onmiddellijk mag afgeschaft worden. “Er zijn play-offs in België en de punten worden gedeeld. We kunnen er niets aan doen dat wij goede play-offs gespeeld hebben en dat de anderen met punten gemorst hebben. Op basis van de play-offs verdienen we de titel. Als men mij nu vraagt of ik voor de play-offs ben met de puntendeling… Eerlijk gezegd zou ik morgen tekenen voor het afschaffen van het delen van de punten.”


Roger Van den Stock wordt gezien als de grondlegger van het systeem, maar volgens van Holsbeeck wil de Anderlecht-voorzitter liever een andere formule. Hij denkt aan 24 profclubs die in twee competities van twaalf ploegen spelen. Volgens Van Holsbeeck zouden echter slechts drie of vier clubs bereid zijn om mee te stappen in die formule.Dé transfer van het seizoen was ongetwijfeld die van Anthony Vanden Borre. Voor Van Holsbeeck is het de meest geslaagde transfer in elf jaar. Dat de rechtsback dag en nacht persoonlijk begeleid wordt om ook buiten het veld op en top als prof te leven, vindt hij dan ook niet overdreven. In een ja/nee-ronde bij Vivacité ging het onder meer ook over Youri Tielemans. Het jonge talent is volgens hem het grootste talent dat de club ooit had. Samen met Kompany was dat dan. vanholsbeeck batshuayi hazard

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...