Anderlecht hoopt nog steeds op Hazard

Ondanks het feit dat Thorgan Hazard heeft aangegeven dat hij volgend seizoen in een andere competitie aan de slag wil, blijft Anderlecht interesse tonen. 


Dat bevestigde manager Herman Van Holsbeeck in het programma La Tribune. Mogelijk dat de Champions League Hazard kan overtuigen. Ook Michy Batshuayi staat nog steeds op het lijstje van de kersverse kampioen.


Verder in het gesprek met RTBF had Van Holsbeeck het onder meer over de competitieformule, die zwaar onder vuur ligt. Hij maakte duidelijk dat de puntendeling wat hem betreft onmiddellijk mag afgeschaft worden. “Er zijn play-offs in België en de punten worden gedeeld. We kunnen er niets aan doen dat wij goede play-offs gespeeld hebben en dat de anderen met punten gemorst hebben. Op basis van de play-offs verdienen we de titel. Als men mij nu vraagt of ik voor de play-offs ben met de puntendeling… Eerlijk gezegd zou ik morgen tekenen voor het afschaffen van het delen van de punten.”


Roger Van den Stock wordt gezien als de grondlegger van het systeem, maar volgens van Holsbeeck wil de Anderlecht-voorzitter liever een andere formule. Hij denkt aan 24 profclubs die in twee competities van twaalf ploegen spelen. Volgens Van Holsbeeck zouden echter slechts drie of vier clubs bereid zijn om mee te stappen in die formule.Dé transfer van het seizoen was ongetwijfeld die van Anthony Vanden Borre. Voor Van Holsbeeck is het de meest geslaagde transfer in elf jaar. Dat de rechtsback dag en nacht persoonlijk begeleid wordt om ook buiten het veld op en top als prof te leven, vindt hij dan ook niet overdreven. In een ja/nee-ronde bij Vivacité ging het onder meer ook over Youri Tielemans. Het jonge talent is volgens hem het grootste talent dat de club ooit had. Samen met Kompany was dat dan. vanholsbeeck batshuayi hazard

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...