Anderlecht loopt weg van concurrenten

Moeten Club Brugge, Standard en Racing Genk zich zorgen gaan maken? Anderlecht verzekerde zich voor het derde jaar op rij van de vetpotten van de Champions League.Met vier titels in vijf jaar zijn de Brusselaars alvast dominant in BelgiŽ. Ook financieel heeft dat gevolgen.
Anderlecht haalt op drie jaar tijd ongeveer 45 miljoen euro binnen via de Champions League. De andere Belgische topclubs moeten het doen met de financieel een stuk minder aantrekkelijke Europa League.


De concurrenten van Anderlecht haalden wel heel wat geld binnen via uitgaande transfers. Maar ook daar deden de Brusselaars de laatste jaren heel wat goede zaken.
De afgelopen drie jaren werden Romelu Lukaku, Jonathan Legear, Dieumerci Mbokani, Lucas Biglia en een resem anderen verkocht voor meer dan 50 miljoen euro. Daardoor haalde de landskampioen in drie jaar tijd in totaal ongeveer 100 miljoen euro op. Een naar Belgische normen astronomisch hoog bedrag.


Anderlecht heeft bovendien een jonge selectie met enkele spelers die in de toekomst voor grof geld kunnen worden verkocht zoals Aleksandar Mitrovic, Youri Tielemans, Massimo Bruno... In Brugge, Luik en Genk staan ze alvast voor een mooie uitdaging.


Ook sportief loop Anderlecht weg van zijn concurrenten. We namen er even alle kampioenen bij sinds 2000. Anderlecht toont zich in die stand oppermachtig met negen verworven titels.
Noch Club Brugge, noch Standard, noch KRC Genk slaagden er tijdens de voorbije jaren in om de hegemonie van de Brusselaars te doorbreken. De drie clubs waren elk goed voor twee titels, maar komen dus duidelijk niet in de buurt van Anderlecht.


Aantal titels sinds 2000:

Anderlecht 9

Club Brugge 2

Standard 2

KRC Genk 2VoetbalBelgiŽ

rsca kampioen

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
Renť Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...