Hasi: "Proto wilde verder spelen met gebroken pols"

Missie volbracht voor Besnik Hasi. De Kosovaar nam enkele weken geleden het Brusselse roer over van John van den Brom en vormde RSC Anderlecht om tot een kampioenenploeg. "Maar dit zal pas de komende dagen doordringen."Besnik Hasi werd door de fans van RSC Anderlecht (letterlijk) op handen gedragen. De Kosovaar erfde enkele weken geleden een stuurloos schip van John van den Brom, maar maakte er een speedboot van. "Ik geloof eerlijk gezegd nog niet dat we de titel in handen hebben", waren de eerste woorden van de oefenmeester. "Dat zal pas de komende dagen doordringen."


De domper op het kampioenenfeestje is natuurlijk de blessure van Silvio Proto. Een polsbreuk zal de doelman ook wellicht weg houden van de voorbereiding met de Rode Duivels. "Het is ongelooflijk jammer voor Silvio. Die jongen verdient dit helemaal niet. De voorbije weken was hij op en naast het veld enorm belangrijk voor de ploeg. Proto wilde zelfs nog verder spelen met een gebroken pols."


"Op basis van onze play-off 1 hebben we deze titel dubbel en dik verdiend", gaat de oefenmeester verder. "Of ik het erg vind dat er door de bestorming van het terrein geen echte viering was? Voor de spelers is dat enorm spijtig, hé. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dat het mooiste moment is. Maar ik kan de fans zeker en vast begrijpen. Ze hadden die titel niet meer verwacht. Deze titel is trouwens ook van de fans."


"Anderlecht is de voorbije weken gegroeid als ploeg", is Hasi op dreef. "Dennis Praet is op enkele maanden tijd een andere speler geworden. Youri Tielemans toonde zich zelfs dé vervanger van Lucas Biglia. Of ik dat al eerder door had? Ja, maar er waren nog aanpassingen nodig. Ik had bijvoorbeeld een enorm lang gesprek met Cheikhou Kouyaté. Ik wilde dat hij met zin op het middenveld zou spelen."


"Ik wil echter nog niet veel over de Champions League praten", blikt de Kosovaar al vooruit naar de nieuwe voetbaljaargang. "Ik wil eerst alles op een rijtje zetten. Ik hoop dan ook dat er niet te veel spelers zullen vertrekken. Maar als we nog enkele gerichte versterkingen kunnen halen, moeten we geen schrik hebben. Ik ben al lang blij dat we rechtstreeks Europa in gaan. We moeten niet klaar zijn in juli, hé."Voetbalkrant

hasi proto lokeren

RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen
Beerlandt (Besix): "Ikzelf, noch een groep rond mij zal een bod uitbrengen"
Champions League brengt Anderlecht meer dan 20 miljoen euro op

Meer nieuws...