Hasi: "Proto wilde verder spelen met gebroken pols"

Missie volbracht voor Besnik Hasi. De Kosovaar nam enkele weken geleden het Brusselse roer over van John van den Brom en vormde RSC Anderlecht om tot een kampioenenploeg. "Maar dit zal pas de komende dagen doordringen."Besnik Hasi werd door de fans van RSC Anderlecht (letterlijk) op handen gedragen. De Kosovaar erfde enkele weken geleden een stuurloos schip van John van den Brom, maar maakte er een speedboot van. "Ik geloof eerlijk gezegd nog niet dat we de titel in handen hebben", waren de eerste woorden van de oefenmeester. "Dat zal pas de komende dagen doordringen."


De domper op het kampioenenfeestje is natuurlijk de blessure van Silvio Proto. Een polsbreuk zal de doelman ook wellicht weg houden van de voorbereiding met de Rode Duivels. "Het is ongelooflijk jammer voor Silvio. Die jongen verdient dit helemaal niet. De voorbije weken was hij op en naast het veld enorm belangrijk voor de ploeg. Proto wilde zelfs nog verder spelen met een gebroken pols."


"Op basis van onze play-off 1 hebben we deze titel dubbel en dik verdiend", gaat de oefenmeester verder. "Of ik het erg vind dat er door de bestorming van het terrein geen echte viering was? Voor de spelers is dat enorm spijtig, hé. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dat het mooiste moment is. Maar ik kan de fans zeker en vast begrijpen. Ze hadden die titel niet meer verwacht. Deze titel is trouwens ook van de fans."


"Anderlecht is de voorbije weken gegroeid als ploeg", is Hasi op dreef. "Dennis Praet is op enkele maanden tijd een andere speler geworden. Youri Tielemans toonde zich zelfs dé vervanger van Lucas Biglia. Of ik dat al eerder door had? Ja, maar er waren nog aanpassingen nodig. Ik had bijvoorbeeld een enorm lang gesprek met Cheikhou Kouyaté. Ik wilde dat hij met zin op het middenveld zou spelen."


"Ik wil echter nog niet veel over de Champions League praten", blikt de Kosovaar al vooruit naar de nieuwe voetbaljaargang. "Ik wil eerst alles op een rijtje zetten. Ik hoop dan ook dat er niet te veel spelers zullen vertrekken. Maar als we nog enkele gerichte versterkingen kunnen halen, moeten we geen schrik hebben. Ik ben al lang blij dat we rechtstreeks Europa in gaan. We moeten niet klaar zijn in juli, hé."Voetbalkrant

hasi proto lokeren

Anderlecht: "Hopelijk komt er weer toenadering met Brussel"
Hanni scoort Doelpunt van het Jaar
Frank Boeckx grijpt net naast titel 'Doelman van het jaar'
Tielemans bekroond tot Profvoetballer van het Jaar
Titelcoach Weiler is Trainer van het Jaar
Najar en Deschacht blijven langer bij Anderlecht
Van Holsbeeck: “Leander Dendoncker zal meer opbrengen dan Youri Tielemans”
Dendoncker: "Ik moet ook aan mezelf denken"
Trebel: "Mijn integratie verliep hier razendsnel"
Vanden Stock: "Er is geen kleine kampioen"
Van Holsbeeck: "We gaan kijken of Kums naar Anderlecht wil komen"
Anderlecht in de bloemetjes gezet door Gemeente Anderlecht
BNP Paribas opnieuw sponsor Anderlecht
Anderlecht in Pot 3 bij loting Champions League
Lukasz Teodorczyk doet beter Mitrovic

Meer nieuws...