Silvio Proto: "Breuk in mijn arm, dus geen WK voor mij"

Anderlecht-Lokeren is van korte duur geweest voor thuisdoelman Silvio Proto. De keeper heeft na een contact met Lokeren-aanvaller De Pauw een breuk opgelopen in zijn arm en zegt dat hij maanden out zal zijn. "Ik zal het WK op televisie moeten bekijken", zegt hij.Het incident gebeurde na twintig minuten. Proto had zijn doel verlaten om de bal te onderscheppen, maar Nill De Pauw gaf nog een tikje, waardoor de hand en arm van Proto geraakt werden.


Proto vroeg meteen om zijn vervanging en slingerde De Pauw enkele verwijten naar zijn hoofd. De Pauw kreeg een gele kaart en ging zich excuseren bij de doelman.
Wat er precies aan de hand is, moet blijken uit onderzoek de komende uren. Anderlecht-hulptrainer Geert Emmerechts gewaagde in een interview tijdens de rust van een polsbreuk, maar Proto zei na de wedstrijd zelf dat hij een breuk in zijn arm opgelopen heeft, net boven zijn pols."Ik voelde meteen dat het erg was, ik denk dat ik iets in mijn arm gebroken heb en kon mijn hand niet meer bewegen. De Pauw zegt dat hij het niet met opzet gedaan heeft en ik geloof hem", zegt Proto.
"Voor mij is dit natuurlijk wel zeer zuur met het oog op het WK. Ik zal me wellicht maandag al laten opereren en zal zeker drie maanden out zijn. Als Sammy Bossut daardoor eventueel naar het WK kan, ben ik blij voor hem. Ik zal het WK op tv moeten bekijken. Het positieve is dat ik de vakantie met mijn kinderen kan doorbrengen."Proto moet zich maandag normaal gezien in Genk bij de WK-selectie van de Rode Duivels melden. Hij is opgeroepen als stand-in voor de van een scheenbeenbreuk revaliderende Koen Casteels. Als die niet fit raakt, zou Proto als derde doelman mee naar het WK mogen. Marc Wilmots maakte al bekend wie hem zal vervangen: hij kiest voor Sammy Bossut. 

Sporza

proto lokeren

Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"

Meer nieuws...