Van Holsbeeck: "Voor de eerste keer profiteren wij van de Play-offs"

"Dit is het vijfde jaar van de Play-offs en elke keer begonnen wij in de positie waar Standard dit jaar in zat. De helft van je punten wordt je ontfutseld en de druk neemt toe." zegt Herman Van Holsbeeck."Als we zondag kampioen worden dan denk ik dat we ons een keer helemaal mogen laten gaan. Als iemand ons dit twee maanden geleden had gezegd, had niemand het gelooft. In deze Play-offs is alles mogelijk. Of het correct is dat wij eerste staan laat ik buiten beschouwing, maar het is wel voor het eerst in vijf jaar dat wij profiteren van de Play-offs." Besluit Van Holsbeeck.Bij Anderlecht zijn ze - ondanks het recent profiteren ervan - niet afgestapt van het zoeken naar alternatieven voor de halvering van de punten. Herman Van Holsbeeck deelde dan ook een denkpiste mee.

"Het is niet omdat Anderlecht nu misschien kampioen wordt, dat wij van mening veranderen. Het is niet correct dat een ploeg die dertig speeldagen op kop staat, niet aan PO 1 kan beginnen met een soort bonus. Het enige wat zo'n ploeg krijgt, is een klap op hun ketel bij het minste puntenverlies", zegt van Holsbeeck in HLN. "Die halvering is trouwens ook de reden, denk ik, waarom het niveau vaak niet om aan te zien is. Plots staat alles zo dicht opeen dat het kleinste detail beslissend is. De druk is moordend."
 

Maar Anderlecht denkt na over alternatieven. "Wel, vorige week opperde Philippe Collin: 'Als we nu eens een stand opmaken met de punten van de top zes in de onderlinge duels'. Dat zou perfect doenbaar zijn."


Enkele maanden geleden zei Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck nog tegen zijn collega van Club Brugge, Vincent Mannaert: “Win eens iets”.
“Ik ken Vincent, ik ken zijn kwaliteiten, maar ik vind dat je moet weten wanneer en hoe je bepaalde dingen wil aankaarten”, zegt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. “Roger Vanden Stock zegt vaak: ‘Iedereen moet zijn plaats kennen. ‘t Was gistermiddag algemene vergadering van de Pro League en Vincent is mij oprecht komen feliciteren – maar ik zag dat de ontgoocheling groot was bij die jongen. Zo voelden wij ons ook na de nederlaag op de eerste speeldag op Standard.”

Sporza

vanholsbeeck lokeren

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...