Van Holsbeeck: "Anderlecht komt altijd terug"

Anderlecht kondigde voor de start van het seizoen aan dat de club toe was aan een overgangsjaar. Twee speeldagen voor het einde prijkt Anderlecht op kop. De titel ligt binnen handbereik. Van Holsbeeck ruikt de 33e landstitel.


"Ik ben fier op onze leiderspositie, wat ook de einduitslag zal zijn. De voorzitter sprak begin dit seizoen over een overgangsjaar omdat we een totaal nieuwe ploeg moesten bouwen. Een plaats binnen de eerste drie en een ticket voor de Europa League, leek ons het hoogst haalbare met deze jonge groep", aldus Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.


"Dit was voor mij het zwaarste seizoen sinds ik in 2003 manager van Anderlecht werd. Maar laat dit ook een boodschap voor de concurrentie zijn: Anderlecht komt altijd terug.Het zit in de aderen van iedereen bij Anderlecht om altijd op te staan na moeilijke momenten. Als je Play-off I bekijkt, waren wij de beste ploeg. Na de eerste match stonden we nog 8 punten achter op Standard. We hebben alles in eigen handen. Als het nu nog mislukt, zal dat een beetje pijn doen."Dit Anderlecht kan het op één na jongste Anderlecht ooit zijn dat de titel pakt. Er is dus nog veel progressiemarge. De club wil nog even verder met deze kern. "We willen deze jonge groep nog graag één en liefst twee seizoenen samenhouden. Tenzij er een astronomisch bod komt. Alleen met Cheikhou Kouyaté hebben we een afspraak dat hij mag vertrekken wanneer een club het gevraagde transferbedrag op tafel legt." Besluit Van Holsbeeck.


Het Laatste Nieuws

vanholsbeeck

Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten

Meer nieuws...