Van Holsbeeck: "Anderlecht komt altijd terug"

Anderlecht kondigde voor de start van het seizoen aan dat de club toe was aan een overgangsjaar. Twee speeldagen voor het einde prijkt Anderlecht op kop. De titel ligt binnen handbereik. Van Holsbeeck ruikt de 33e landstitel.


"Ik ben fier op onze leiderspositie, wat ook de einduitslag zal zijn. De voorzitter sprak begin dit seizoen over een overgangsjaar omdat we een totaal nieuwe ploeg moesten bouwen. Een plaats binnen de eerste drie en een ticket voor de Europa League, leek ons het hoogst haalbare met deze jonge groep", aldus Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.


"Dit was voor mij het zwaarste seizoen sinds ik in 2003 manager van Anderlecht werd. Maar laat dit ook een boodschap voor de concurrentie zijn: Anderlecht komt altijd terug.Het zit in de aderen van iedereen bij Anderlecht om altijd op te staan na moeilijke momenten. Als je Play-off I bekijkt, waren wij de beste ploeg. Na de eerste match stonden we nog 8 punten achter op Standard. We hebben alles in eigen handen. Als het nu nog mislukt, zal dat een beetje pijn doen."Dit Anderlecht kan het op één na jongste Anderlecht ooit zijn dat de titel pakt. Er is dus nog veel progressiemarge. De club wil nog even verder met deze kern. "We willen deze jonge groep nog graag één en liefst twee seizoenen samenhouden. Tenzij er een astronomisch bod komt. Alleen met Cheikhou Kouyaté hebben we een afspraak dat hij mag vertrekken wanneer een club het gevraagde transferbedrag op tafel legt." Besluit Van Holsbeeck.


Het Laatste Nieuws

vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...