Hasi: "Pas zondag kunnen we de juiste conclusies trekken"

Anderlecht kan morgenavond een 33e landstitel in de prijzenkast zetten. Het heeft daarvoor wat hulp van zijn tegenstanders nodig, maar moet in de eerste plaats zelf afrekenen met Zulte Waregem. "Het wordt een moeilijke match, maar ik zie geen spanning bij de spelers."


Op de voorlaatste speeldag van Play-off I trekt leider Anderlecht naar Zulte Waregem. Het kan er morgenavond de titel pakken, maar daarvoor moet het zelf winnen, moet Club verliezen bij Racing Genk en mag Standard niet winnen in Lokeren. Een complexe situatie dus, waarbij Anderlecht natuurlijk zelf nog altijd de drie punten moet meegraaien aan de Gaverbeek. "Dat is de moeilijkste uitmatch. En we hebben hier de muur van Zulte Waregem niet kunnen slopen (het werd 0-0 in Anderlecht)", zegt Anderlecht-coach Hasi."Ze spelen goed georganiseerd en kunnen thuis nog iets meer. Het wordt een moeilijke match, maar wij hebben de laatste matchen vertrouwen getankt."
Met nog twee speeldagen voor de boeg neemt de titelkoorts alleen maar toe. Is dat ook het geval bij Hasi en co? "Neen", is Hasi duidelijk. "We hebben niets anders gedaan dan normaal. We hebben enkel wat rustiger getraind, want een paar jongens zijn vermoeid. Maar de spelers gaan goed om met deze situatie. Ze beseffen wel in welke positie ze zitten en weten dat het elke richting uitkan. Ze doen dat wel goed."Maar het woord "titel" wil Hasi nog steeds niet in de mond nemen. "We moeten niet over de titel praten zolang die nog niet binnen is. Mathematisch kan alles. Pas zondag, als we het klassement kennen, kunnen we de juiste conclusies trekken. Een ding staat wel vast: we hebben een goeie basis gelegd voor volgend seizoen."Besnik Hasi kan tegen Zulte Waregem weer rekenen op Aleksandar Mitrovic, die terugkeert uit schorsing. Maar zijn vervanger tegen Racing Genk, Massimo Bruno, deed het erg goed met twee doelpunten. Blijft Bruno staan of keert Mitrovic terug in de ploeg?
"Bruno viel goed in tegen Club Brugge en heeft tegen Genk een hele match op niveau gespeeld. Als hij in de "flow" zit, moet je hem gebruiken. We hebben drie opties (met ook nog Cyriac) en zullen morgen wel kiezen."


Even een zijsprongetje dan. RSCA-verdediger Anthony Vanden Borre kreeg gisteren het verlossende bericht dat hij mee mag naar Brazilië. “Anthony beseft dat hij van ver komt”, zegt Hasi over zijn rechtsachter.

“Op een bepaald moment was hij zelfs bijna voetballer af. Maar ineens krijgt hij wel die kans en dat heeft hij aan zichzelf te danken. Hij heeft er alles voor gedaan. Hij staat er nu en de selectie is een beloning voor zijn werk en voor de mensen die hem bijstaan. Hij speelt ook altijd op een hoog niveau en op de rechtsachter was de keuze bij de Belgen beperkt. Of dit iets zal veranderen bij hem? Neen, hij blijft joviaal en speels en wil gewoon graag voetballen.”


Silvio Proto zit dan weer nog even in de Braziliaanse wachtkamer. Als Koen Casteels niet fit genoeg blijkt, heeft Anderlecht een tweede speler in de Belgische kern. “De keuze voor Silvio was logisch. Hij is al enkele jaren een steunpilaar bij ons en heeft al veel punten gepakt. Ik vind het wel leuk voor hen. Het WK is schitterend, ook voor de uitstraling van de club. Maar ik heb wel tegen mijn spelers gezegd dat ik geen rekening hou met de nationale ploegen. Ik denk alleen aan Anderlecht. Ik heb hen meegegeven dat als ze goed presteren, ze automatisch in beeld komen bij de bondscoaches.”

Sporza

hasi zulte waregem

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...