Hasi: "Onze mentale sterkte is nog belangrijker dan vertrouwen"

Besnik Hasi ziet op twee speeldagen van het einde nog steeds geen druk bij zijn ploeg. Wel beseft hij dat de match op Zulte Waregem bepalend zal zijn voor de titelstrijd. "We konden hun muur hier ook niet slopen."Hasi probeert tot alle prijze de druk weg te houden van zijn team en lijkt daar wonderwel in te slagen. "We hebben niets anders gedaan. En ik voel geen extra druk in de groep", aldus de paars-witte coach. Nochtans kan hij straks een huzarenstukje volbrengen: Anderlecht vanuit een verloren positie toch nog naar de titel loodsen.

"Neen druk is er echt niet, de spelers beseffen wel dat ze er kort bij staan, maar ze gaan er goed mee om. Het kan trouwens nog alle kanten uit. Zie je nu wel? Vorige week hadden we volgens jullie het makkelijkste programma, nu staan we voor de moeilijkste verplaatsting van het seizoen. We hebben hun muur hier ook niet kunnen slopen en het is een moeilijk te bespelen ploeg. Het wordt moeilijk, maar we hebben de laatste drie wedstrijden ook vertrouwen getankt."Toch is het Hasi zijn verdienste dat Anderlecht nog kans maakt op de titel. 
"We hebben gewoon veel op tactiek en discipline getraind. Als je veel belangrijke spelers ziet vertrekken en verder gaat met jongeren is die discipline misschien wel het belangrijkste. Vooral de tactische discipline. Als we twee keer winnen zijn we kampioen. In die optiek is er wel druk, maar in de groep voel ik dat zo niet aan.  Zes op zes is het makkelijkste om te rekenen. Ik ga echter niet over de titel spreken tot we hem beet hebben. Ik ga daar niets aan veranderen, ook niet in mijn voorbereiding naar de volgende match toe.""Vertrouwen is belangrijk en is nodig en dat hebben we, maar mentale sterkte is misschien nog belangrijker. En daar zitten we goed. Als je ziet dat grote clubs in buitenlandse clubs het laten afweten in de eindsprint...Niet anders dan een andere match. Ik ga ook geen mannetje op Hazard plakken, ook al is hij in vorm. We moeten dat collectief oplossen. Ik verwacht ook geen gesloten match. Als zij niet winnen, zijn ze ook uitgeschakeld voor de eerste drie plaatsen. Er ligt ook druk bij hen."


Gaat Hasi op de hoogte blijven van de andere matchen op de bank.
"Op een gegeven moment zullen we dat wel weten, maar ik kan toch niet bezig zijn met andere matchen tijdens onze match? We zullen wel zien hoe het loopt."Voetbalkrant

hasi zulte waregem

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...