Special Olympics Belgium vormt erehaag voor spelers

Voor de aftrap van de wedstrijd tegen KRC Genk vonden er verschillende feestelijkheden plaats. De jeugdploegen van de U13 en de U17 werden gehuldigd als kampioen. Ook het special Olympics team van BelgiŽ was aanwezig en vormde een erehaag voor de opkomende spelersÖ


Sinds mei 2010 werken RSC Anderlecht en Special Olympics Belgium samen om de erkenning van de Special Olympics voetballers met een verstandelijke handicap te versterken en in het kader van voetbalevenementen, verscheidene activiteiten te organiseren zodoende Special Olympics Belgium bij het grote publiek meer bekendheid te geven.


De VZW Special Olympics Belgium is actief sinds 1979 en organiseert het hele jaar door sportevenementen voor personen met een verstandelijke handicap vanaf 8 jaar. Special Olympics Belgium is, naast de organisatie van jaarlijkse Nationale Spelen en tornooien in BelgiŽ, ook regelmatig actief in het buitenland. Zo stuurt ze delegaties naar de Special Olympics Wereld Zomer- en Winterspelen en nemen Belgische atleten deel aan buitenlandse Special Olympics tornooien.


In september 2014 worden de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014 georganiseerd in BelgiŽ. Als gastland ontvangen zij 2000 atleten afkomstig van 57 Europese en Euraziatische delegaties die in Antwerpen van 13 tot en met 20 september 2014 het beste van zichzelf zullen geven in 10 sporten.
RSC Anderlecht wil de Special Olympics evenementen ondersteunen. Anderlecht is zich bewust van haar sociale betrokkenheid en wenst ook een duidelijk maatschappelijk engagement te nemen. Voormalig 


Anderlecht speler en beste speler van de 20e eeuw Paul Van Himst, is sinds 2010 de peter van de mooie samenwerking tussen paars-wit en Special Olympics Belgium.
De Europese Zomerspelen zullen de verdiende media-aandacht krijgen en zullen ongetwijfeld een grote nationale weerklank krijgen, niet enkel in BelgiŽ maar eveneens in alle deelnemende landen. De Spelen hebben als doelstelling het taboe te doorbreken, dat nog te vaak aanwezig is rond de verstandelijke handicap.

RSCA.be

special olympis vanhimst genk

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...