Anderlecht heeft titel in eigen handen

Speeldag 8 in de Jupiler Pro League Play-Off 1 heeft de competitie helemaal op zijn kop gezet. Club Brugge won op het veld van Standard en Anderlecht heeft na winst tegen Genk alles in eigen handen om de titel te pakken.


Super sunday bracht veel treurnis in Luik en veel vreugde in Brussel en Brugge. Van de titelkandidaten deed Standard een slechte zaak. De rouches verdedigden zondag om 14u30 hun leidersplaats tegen Club Brugge, maar zagen hoe Sobota in de tweede helft Club Brugge de zege schonk. Resultaat: Club (45 pt.) wipt over Standard (43 pt.) naar de leiding en alle druk kwam terecht bij Anderlecht, dat om 18u Racing Genk ontving.


Even leek paars-wit last te hebben van de zenuwen. Genk begon fris aan de partij en had het betere van het spel in Brussel. Tot Bruno plots op het kwartier moeder ziel alleen de bal mocht aannemen in de zestien. De jonge aanvaller aarzelde niet en plaatste de bal naast Köteles in doel. Genk was van slag en Najar maakte er nog voor rust 2-0 van. Na rust was Anderlecht baas en via Bruno en Praet werd het nog 4-0.


Door die zege sprong Anderlecht over Standard en naast Brugge aan de leiding. Als Hasi en co hun twee resterende wedstrijden - in Zulte en thuis tegen Lokeren - wint, dan is het sowieso landskampioen omdat het in de play-offs meer winstmatchen telt dan Brugge. De troepen van Preud'homme moeten dus hopen op een misstap van Anderlecht en zelf hun wedstrijden tegen Genk (uit) en Zulte (thuis) winnen.


Standard tot slot moet hopen op falen van Club en Anderlecht. Zelf moeten de Rouches zes op zes halen tegen Lokeren (uit) en Genk (thuis). 


Opmerkelijk: zelfs Zulte-Waregem, dat zaterdag 3-1 won van Lokeren, is met 41 punten mathematisch nog niet uitgeschakeld voor de titel. Als Zulte zijn thuiswedstrijd tegen Anderlecht en uitwedstrijd in Brugge wint, kan het de titel nog pakken als Brugge en Anderlecht ook nog punten laten liggen in de andere wedstrijd. Ook Standard mag voor zulte geen zes op zes meer halen.


To be continued..

Jupilerproleague.be

column rsca

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...