Anderlecht wil Kompany als volgende voorzitter

Anderlecht hoopt in de toekomst Vincent Kompany te kunnen verwelkomen als voorzitter. Dat vertellen Michel Verschueren en Herman Van Holsbeeck. De speler zelf dacht er ook al aan.


In het boek over Vincent Kompany ‘Van ket tot kapitein’ staat te lezen dat Anderlecht de Rode Duivel na zijn spelerscarrière wil opnemen in het bestuur van de club. Mogelijk zal dat zijn als aandeelhouder of bestuurder, maar het liefst nog als voorzitter. Het Nieuwsblad kon het boek inkijken.


"Natuurlijk kan iemand met de persoonlijkheid en de visie van Vincent ooit een meerwaarde zijn voor onze club, misschien zelfs in een belangrijke positie", aldus Verschueren in het boek 'Van ket tot kapitein'.Ook manager Van Holsbeeck ziet dat zitten. "Hij zou een meerwaarde zijn. Kijk, ons budget moet ook toenemen als we internationaal willen concurreren. Of hij de volgende voorzitter van de club kan worden? Ik denk dat het kan. Kijk naar Franz Beckenbauer bij Bayern München, die was toch ook voorzitter? Alles hangt af van wat hij zelf wil. En voorzitter Roger Vanden Stock is bezig met zijn opvolging. Hij is de grootste aandeelhouder van de club, dus lijkt het niet onlogisch dat als hij een opvolger zoekt voor zijn meerderheidspakket aandelen, dat iemand moet zijn die zijn volste vertrouwen geniet."


Jacques Liechtenstein, de manager van Kompany, reageert ook. "Het is niet ondenkbaar. Maar het is zeer voorbarig, Vincent heeft wel duizend plannen."


Vincent Kompany staat volgens zijn ex-jeugdtrainer en goede vriend Albert Martens wel degelijk open om op termijn voorzitter te worden van Anderlecht.
"Voorzitter Roger Vanden Stock zou de ploeg natuurlijk liever aan Vincent verkopen dan aan iemand anders", zegt Martens. "Vincent heeft ook al iets willen doen om er voet aan de grond te krijgen, maar nu is het nog te vroeg. Hij zou graag van Anderlecht een nog grotere club maken, maar of dat nu als aandeelhouder of als voorzitter is, zal later blijken", aldus Martens in het boek. 

VoetbalBelgië

kompany vanholsbeeck verschueren

UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"
Beloften Anderlecht stoten door naar finale op de FIFA Youth Cup in Zwitserland
Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"

Meer nieuws...