Tien spelers van Anderlecht winnen spektakelstuk

Anderlecht heeft een heus spektakelstuk tot een goed einde gebracht. Mitrovic kreeg na een half uur al rood, maar Anderlecht plooide niet en pakte in extremis zelfs drie punten.

De wedstrijd begon met de nodige vertraging. De beloften van Club Brugge werden nog gehuldigd en er lag een bommetje dat nog niet ontploft was in het doel van Mathew Ryan. De brandweer moest het bommetje verwijderen uit doel alvorens de wedstrijd echt begon. De explosie die nog uitbleef bij het bommetje in doel van Ryan, kwam er wel meteen in het begin van de wedstrijd. Het spel ging snel op en neer en er waren mooie kansen voor Maxime Lestienne en Gohi Bi Cyriac. Vooral de kans van Lestienne leek een doelpunt te worden, maar Chancel Mbemba bracht knap redding. Nadien verwaterde het spelbeeld met weinig kansen voor beide ploegen. Club Brugge nam meer initiatief, maar Silvio Proto had amper werk op te knappen. Dat kon overigens ook gezegd worden van Ryan. Met nog een tiental minuten voor de boeg in de eerste helft liep het mis bij Anderlecht. Aleksandar Mitrovic en Bjorn Engels stonden hoofd tegen hoofd na een discussie. De spits van Anderlecht maakte een beweging met het hoofd en mocht gaan douchen van scheidsrechter Nzolo. De woede was groot bij Mitrovic. Club Brugge probeerde meer en meer op zoek te gaan naar een doelpunt, maar ook met tien mensen kwam het voor de rust niet tot grote kansen. Al haalde Jesper Jorgensen vlak voor rust nog knap uit. Proto stond weer op de juiste plaats en zo was de ruststand 0-0. Een correcte uitslag, gezien de weinige kansen in de eerste helft.

In de tweede helft wou Michel Preud'homme duidelijk offensiever spel zien. Hij bracht Nicolas Castillo in plaats van Eidur Gudjohnsen. Anderlecht had het moeilijk om onder de druk van Club Brugge uit te komen, maar steeds was er Mbemba die redding kon brengen. Ook bij balbezit kreeg Anderlecht weinig klaar. De passing was vaak erg onzuiver en met enkel Cyriac in het punt was het moeilijk om iets te forceren. Hasi trachtte terug evenwicht te brengen door Cyriac naar de kant te halen voor Massimo Bruno. De eerste grote kansen kwamen er toch voor de thuisploeg. Oscar Duarte zag eerst een kopbal net naast het doel van Proto gaan en even later trapte Lestienne tegen de lat. De druk werd quasi onhoudbaar voor de bezoekers, maar Proto hield zijn team een paar keer recht. Vooral bij een poging van Duarte zat hij goed tussen. Toch kwam Anderlecht af en toe tot counteren. Cheikhou Kouyate dribbelde mooi langs alles en iedereen, maar Ryan bracht redding. In de slotfase kwam Club op zijn beurt enkele keren goed weg. Vooral op een poging van de ingevallen Guillaume Gillet moest Ryan knap redding brengen. Bruno en Gillet probeerden de bakens te verzetten en met succes. Een voorzet van Bruno werd door Thomas Meunier in eigen doel gewerkt. Nadien was het pompen of verzuipen voor Anderlecht, maar de troepen van Besnik Hasi hielden stand.

Goals: 86' Meunier (0-1, own-goal)
Club Brugge: Ryan, De Bock, Duarte, Engels, Meunier, Sobota, Jorgensen, Simons (83' Odjidja-Ofoe), Gudjohnsen (46' Castillo), Lestienne (74' Refaelov), De Sutter
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Vanden Borre, Praet (82' Acheampong), Tielemans, Kouyaté, Najar (73' Gillet), Mitrovic, Cyriac (65' Bruno)
Gele kaarten: 61' Tielemans, 69' Deschacht, 84' Odjidja-Ofoe, 91' Proto
Rode kaart: 37' Mitrovic
Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo
Toeschouwers: 26.000

Jupilerproleague.be

clubbrugge playoffs jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...