Anderlecht mengt zich opnieuw in de titelstrijd

Anderlecht heeft het titeldebat helemaal uit zijn hengsels getild. In een mooie tweede helft wiste het de voorsprong van een uitgedoofd Standard uit. Club Brugge sluit de speeldag als leider af. "We zijn op de goeie weg, maar we hebben nog niets", filosofeert Besnik Hasi. Guy Luzon berust in het verlies: "Ik kan dit niet verklaren."

Standard nam de eerste drie kwartier voor zijn rekening en liet Anderlecht autoritair achter een ongrijpbare bal hollen. Batshuayi verprutste het een paar keer, maar de bezoekers kregen hulp uit onverwachte hoek. Een corner belandde via de knie van Mbemba voorbij Proto. Anderlecht had er niets op te zeggen, een niet al te hard schot van Tielemans na 37 minuten was het eerste wapenfeit. Wat later kopte Buyens hard op de lat. De gebrekkige efficiŽntie zou Standard zich beklagen.

Anderlecht tapte na een sterke kop koffie uit een ander vaatje en gaf nu wel tekening aan de partij. Mbemba, ongelukkig met zijn eigen goal voor de rust, maakte z'n missertje goed met een hard gerichte kopbal vroeg in de tweede helft, 1-1. Het Luikse vertrouwen kreeg een forse knauw en doelman Kawashima kwam steeds meer in de problemen. 12 minuten voor tijd ontplofte het Astridpark. Opare waande zich eventjes de held door een stift van Cyriac prachtig te keren, maar in dezelfde actie schoof Mitrovic de bal in de draai overhoeks binnen: 2-1. Diezelfde Mitrovic liet wat later nog de 3-1 liggen.

Goals: 28' Mbemba (0-1, own-goal), 52' Mbemba (1-1), 78' Mitrovic (2-1)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Vanden Borre, Praet (75' Bruno), Tielemans, Kouyatť, Najar (86' Gillet), Mitrovic, Cyriac (84' Acheampong)
Standard: Kawashima, Van Damme, Ciman, Kanu, Opare, M'Poku, Buyens (69' Cissť), Vainqueur, Carcela (79' Mujangi Bia), de Camargo (71' Ezekiel), Batshuayi
Gele kaarten: 10' Buyens, 45' Vanden Borre, 80' Kanu, 80' Proto, 91' M'Poku
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 23.000

Sporza

standard jupilerproleague playoffs

Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht

Meer nieuws...