Anderlecht mengt zich opnieuw in de titelstrijd

Anderlecht heeft het titeldebat helemaal uit zijn hengsels getild. In een mooie tweede helft wiste het de voorsprong van een uitgedoofd Standard uit. Club Brugge sluit de speeldag als leider af. "We zijn op de goeie weg, maar we hebben nog niets", filosofeert Besnik Hasi. Guy Luzon berust in het verlies: "Ik kan dit niet verklaren."

Standard nam de eerste drie kwartier voor zijn rekening en liet Anderlecht autoritair achter een ongrijpbare bal hollen. Batshuayi verprutste het een paar keer, maar de bezoekers kregen hulp uit onverwachte hoek. Een corner belandde via de knie van Mbemba voorbij Proto. Anderlecht had er niets op te zeggen, een niet al te hard schot van Tielemans na 37 minuten was het eerste wapenfeit. Wat later kopte Buyens hard op de lat. De gebrekkige efficiëntie zou Standard zich beklagen.

Anderlecht tapte na een sterke kop koffie uit een ander vaatje en gaf nu wel tekening aan de partij. Mbemba, ongelukkig met zijn eigen goal voor de rust, maakte z'n missertje goed met een hard gerichte kopbal vroeg in de tweede helft, 1-1. Het Luikse vertrouwen kreeg een forse knauw en doelman Kawashima kwam steeds meer in de problemen. 12 minuten voor tijd ontplofte het Astridpark. Opare waande zich eventjes de held door een stift van Cyriac prachtig te keren, maar in dezelfde actie schoof Mitrovic de bal in de draai overhoeks binnen: 2-1. Diezelfde Mitrovic liet wat later nog de 3-1 liggen.

Goals: 28' Mbemba (0-1, own-goal), 52' Mbemba (1-1), 78' Mitrovic (2-1)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Vanden Borre, Praet (75' Bruno), Tielemans, Kouyaté, Najar (86' Gillet), Mitrovic, Cyriac (84' Acheampong)
Standard: Kawashima, Van Damme, Ciman, Kanu, Opare, M'Poku, Buyens (69' Cissé), Vainqueur, Carcela (79' Mujangi Bia), de Camargo (71' Ezekiel), Batshuayi
Gele kaarten: 10' Buyens, 45' Vanden Borre, 80' Kanu, 80' Proto, 91' M'Poku
Scheidsrechter: Luc Wouters
Toeschouwers: 23.000

Sporza

standard jupilerproleague playoffs

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...