Proto: "We missen enkel dat tikkeltje verschil tussen wel of niet scoren"

Zelfs na het frustrerende 1-0-verlies tegen Genk afgelopen maandag gelooft Silvio Proto er nog steeds in dat Anderlecht de titel kan pakken. "Er kunnen nog vier ploegen kampioen worden, maar iedereen kan ook vierde eindigen", zei Proto gisteren op de persconferentie.


Maandag moest Proto in de laatste minuut nog een tegengoal slikken op Racing Genk. Toch was het Anderlecht dat de meeste kansen en zelfs een penalty kreeg. Maar paars-wit kon de netten niet doen trillen.
"Paradoxaal genoeg was dat een van onze beste matchen", vindt Proto. "We konden negen goeie kansen creëren en kregen een penalty."


Als Anderlecht nog kans wil maken op de titel, zal het nu wel moeten winnen tegen Standard en Club Brugge. Dat beseft Proto ook: "Als we verliezen tegen Standard wordt het moeilijk, maar ik denk niet dat we ons spelsysteem nu nog moeten aanpassen. We missen enkel nog dat ene tikkeltje dat het verschil maakt tussen scoren en niet scoren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat wel komt."

Proto wijst erop dat Standard, Club Brugge en Zulte Waregem ook geen perfect parcours afleggen, "er kunnen dus nog vier ploegen kampioen worden, maar iedereen kan ook nog buiten de top drie vallen."Naast titelkandidaat met Anderlecht, wordt Proto ook naar voren geschoven als nieuwe derde keeper van de Duivels. Nu Koen Casteels out is door een scheenbeenbreuk, denken veel ex-keepers aan Proto om Casteels te vervangen op het WK.

"De erkenning van al die ex-keepers is natuurlijk erg flatterend, maar op dit moment ben ik meer gefocust op de titelstrijd dan op het WK. Ik ben dan ook niet van plan om Wilmots zelf te bellen", zegt Proto.
Niet iedereen is ervan overtuigd dat Proto de beste keuze zou zijn. Peter Vandenbempt denkt dat proto zich niet zou kunnen schikken in de rol van derde doelman.
"Als ik meega, zal ik zeker ook niet moeilijk doen als derde keeper. Natuurlijk wil iedereen spelen, maar je moet je collega's en gemaakte afspraken respecteren", reageert Proto.

Sporza

proto

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...