Proto: "Tegen Standard moeten we enkel aan de winst denken"

Anderlecht speelt tegen Standard een van zijn laatste troeven uit voor de titel. Paars-wit moet winnen als het nog een kans wil maken op de titel. De Luikenaars hebben vier punten meer dan hun rivaal uit Brussel.Silvio Proto wil winnen. "Je moet enkel aan winst denken. Als we winnen dan is er terug spanning in het kampioenschap. Ook de daaropvolgende wedstrijd tegen Club Brugge is belangrijk", vertelt Proto.
Schrik voor de clash met Standard heeft de goalie niet: "Wie schrik heeft, blijft beter thuis. Respect voor de tegenstander moet, maar we moeten ook in onszelf geloven en gaan voor die drie punten."


Hij heeft er wel een goed oog in. "Ons spelniveau is beter dan in de reguliere competitie. We moeten verder doen zoals we bezig zijn, alleen missen we nog net dat tikkeltje geluk om te scoren. We zien dat het parcours van Standard, Club Brugge en Zulte Waregem ook niet perfect is. Dit jaar is het een uitzonderlijke competitie. Want er zijn vier kandidaten. Maar we moeten nu eerst winnen."


Maandag speelde Anderlecht ťťn van haar beste uitmatchen, maar wist de kansen niet af te maken. Zo mistte Mitrovic een penalty. Doelman Silvio Proto neemt het op voor de jonge topschutter. "We moeten hem daar niet voor afschieten. Vergeet niet dat hij nog maar negentien jaar is en nog geen tien jaar ervaring heeft. Er zijn ergere dingen in het leven." Volgens de keeper is het niet nodig om op training extra tijd aan penalty's te besteden. "Dat is niet nodig, Op training voel je nooit dezelfde druk als in het stadion."Als Koen Casteels niet speelklaar geraakt voor het WK maakt Silvio Proto een reŽle kans op een selectie. De 30-jarige doelman behoort samen met Eiji Kawashima tot de topkeepers in de Belgische eerste klasse. Proto heeft geen problemen meer met een rol als derde doelman bij de Rode Duivels.

"Nu ben ik meer gefocust op de titelstrijd dan op het WK. Neen, ik kreeg nog geen signaal van de bondscoach en ik zit ook niet te hopen dat mijn concurrenten plots gaan blunderen", stelt de dertienvoudige international tegenover Het Nieuwsblad.
"Voor mij zijn er verschillende kandidaten. Als ik meega, ga ik ook niet moeilijk doen als derde keeper. Iedereen wil ≠natuurlijk spelen, maar je moet afspraken en het werk van anderen respecteren en je collegaís ≠helpen."


VoetbalBelgiŽ

proto

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...