Van Holsbeeck: "Januzaj is een hele eer voor onze jeugdwerking"

Adnan Januzaj hakte de knoop door en daar lijkt heel voetbalminnend België blij mee te zijn. Ook op Anderlecht zijn ze trots aangezien de jongeling van Manchester United uit hun jeugdwerking komt.


Van Holsbeeck was fier, maar heeft toch nog wat spijt om de gemiste kans. Al heeft hij hemel en aarde bewogen om Januzaj langer in Anderlecht te houden. Vader Januzaj had echter andere plannen met zijn zoon. "Zijn vader heeft altijd gezegd dat als hij de kans kreeg om met zijn zoon naar het buitenland te gaan, hij die zou nemen", aldus Van Holsbeeck. "Wij hebben hem proberen om te praten en er veel geld tegenaan willen gooien, maar hij was niet te verwurmen. We hadden hem graag één of twee seizoenen aan ons publiek willen tonen."


"Januzaj is ook de uitzondering die de regel bevestigd. Veel jongeren vertrekken te vroeg naar het buitenland, maar hij staat er wel al op zijn achttiende. In de eerste ploeg van een topclub als Manchester United dan nog. Dat is een hele eer voor onze jeugdwerking. Ook bij ons zag je direct dat het één van de absolute toptalenten was in de jeugd. Hij had toen al de vista en de techniek. Naast het veld was het een timide jongen, maar op het veld een patron. Als zijn ploegmaats in de problemen zaten, ging hij altijd de bal vragen en deed hij er iets goed mee."


Nu blijft de vraag of hij mee naar Brazilië gaat. "Ik denk dat Marc Wilmots toch anticipeert. Er zijn al wat blessures en hij kan verschillende posities aan. En in een kern moet je altijd een juist evenwicht vinden", vervolgt Van Holsbeeck.

De manager van paars-wit countert ook wat kritiek. "Je hoort altijd zeggen dat er geen enkele speler van Anderlecht meer in de basis staat bij de Rode Duivels. De kwaliteit is echter serieus omhoog gegaan. En met Kompany, Mertens, Lukaku, Januzaj en misschien Vanden Borre zijn er toch heel wat die bij ons hun opleiding gekregen hebben."
Belgiumsoccer.be

januzaj vanholsbeeck

Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren

Meer nieuws...