Van Holsbeeck: "Januzaj is een hele eer voor onze jeugdwerking"

Adnan Januzaj hakte de knoop door en daar lijkt heel voetbalminnend België blij mee te zijn. Ook op Anderlecht zijn ze trots aangezien de jongeling van Manchester United uit hun jeugdwerking komt.


Van Holsbeeck was fier, maar heeft toch nog wat spijt om de gemiste kans. Al heeft hij hemel en aarde bewogen om Januzaj langer in Anderlecht te houden. Vader Januzaj had echter andere plannen met zijn zoon. "Zijn vader heeft altijd gezegd dat als hij de kans kreeg om met zijn zoon naar het buitenland te gaan, hij die zou nemen", aldus Van Holsbeeck. "Wij hebben hem proberen om te praten en er veel geld tegenaan willen gooien, maar hij was niet te verwurmen. We hadden hem graag één of twee seizoenen aan ons publiek willen tonen."


"Januzaj is ook de uitzondering die de regel bevestigd. Veel jongeren vertrekken te vroeg naar het buitenland, maar hij staat er wel al op zijn achttiende. In de eerste ploeg van een topclub als Manchester United dan nog. Dat is een hele eer voor onze jeugdwerking. Ook bij ons zag je direct dat het één van de absolute toptalenten was in de jeugd. Hij had toen al de vista en de techniek. Naast het veld was het een timide jongen, maar op het veld een patron. Als zijn ploegmaats in de problemen zaten, ging hij altijd de bal vragen en deed hij er iets goed mee."


Nu blijft de vraag of hij mee naar Brazilië gaat. "Ik denk dat Marc Wilmots toch anticipeert. Er zijn al wat blessures en hij kan verschillende posities aan. En in een kern moet je altijd een juist evenwicht vinden", vervolgt Van Holsbeeck.

De manager van paars-wit countert ook wat kritiek. "Je hoort altijd zeggen dat er geen enkele speler van Anderlecht meer in de basis staat bij de Rode Duivels. De kwaliteit is echter serieus omhoog gegaan. En met Kompany, Mertens, Lukaku, Januzaj en misschien Vanden Borre zijn er toch heel wat die bij ons hun opleiding gekregen hebben."
Belgiumsoccer.be

januzaj vanholsbeeck

Beerlandt (Besix) blijft aandeelhouder van RSC Anderlecht
Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten

Meer nieuws...