Anderlecht zet zichzelf buitenspel in de titelstrijd

Racing Genk heeft zijn eerste zege geboekt in Play-off I. Met z'n tienen en dankzij een stifter van Buffel pakten de Limburgers de scalp van Anderlecht. Dat had genoeg kansen om het laken naar zich toe te trekken, maar Mitrovic miste zelfs vanaf de stip.

Anderlecht begon fel en versierde met de klap drie wenkende kansen. Köteles hield Vanden Borre van een doelpunt en Tshimanga lag dwars bij een poging van Mitrovic, die even later net te laat kwam.Toen Koulibaly even niet wist waar de bal was, tikte hij hem bijna in eigen doel. Genk liet zich echter niet pramen en het spel golfde heen en weer. Zo schilderde Buffel een schot tegen de lat en moest Proto alles uit de kast halen om Cissé te stuiten. Doelpunten leverde een opwindende eerste helft dus niet op.

Na de rust schakelde Anderlecht nog een versnelling hoger. Het tempo was verstikkend voor Genk, dat hapte naar adem. Al snel leverde dat enkele kansjes voor Mitrovic en Kouyaté op. Telkens was Walsh de Genkse redder in nood. Met de inbreng van Camus probeerde Ferrera wat extra voetballend vermogen aan zijn middenveld toe te voegen, met succes want Genk had nadien meer balbezit wat de Anderlechtse druk een beetje wegnam. Op het uur was er dan toch dé kans voor Anderlecht om op voorsprong te komen. Koulibaly legde Deschacht neer in de zestien, maar Mitrovic miste vanop elf meter. Genk kon daar enkel een flauw schot van Vossen tegenover zetten en kreeg opnieuw een klap te verwerken twintig minuten voor tijd. De ingevallen Camus ging te fel door en raakte met gestrekt been de scheen van Mbemba: rood voor de Tunesiër. Het sein voor de tien van Genk om er volop voor te gaan. Weer kreeg Genk nog een doelpunt om de oren nadat Walsh van dichtbij bijna zijn eigen doelman verschalkte. Maar het was toch de thuisploeg dat nog met de punten ging lopen. Thomas Buffel lobde de bal prachtig over Proto in de laatste seconden van de wedstrijd nadat hij zelf de bal veroverde op het middenveld.

Genk pakt zo zijn eerste overwinning in de Play-Offs terwijl Anderlecht de kans laat liggen om de titelstrijd weer helemaal open te gooien. De landskampioen had nochtans kansen genoeg om de punten mee naar huis te nemen.

Goals: 89' Buffel (1-0)
Genk: Köteles, Tshimanga, Koulibaly, Walsh, Anele, Cissé (87' Mboyo), Gorius, Gerkens, Buffel (93' Masika), Vossen, Schrijvers (56' Camus)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck (85' Vargas), Mbemba, Vanden Borre, Praet, Tielemans, Kouyaté, Najar, Mitrovic (72' Pollet), Cyriac
Gele kaarten: 61' Koulibaly, 64' Buffel, 75' Anele, 83' Praet
Rode kaart: 70' Camus
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Toeschouwers: 21.430

genk jupilerproleague playoffs

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...