RSC Anderlecht legt toptalent vast

Vandaag tekende de 16-jarige Alper Ademoglu uit Genk, een contract van 3 jaar bij RSC Anderlecht. Het talent was gegeerd door clubs uit binnen- en buitenland. Algemeen directeur Herman Van Holsbeeck is erg gelukkig met het vastleggen van de jonge speler.


"Alper staat al lang op onze lijsten. Hij is een technisch onderlegde voetballer die het spel kan lezen zoals weinigen dat kunnen. Alper Ademoglu is een wissel voor de toekomst van RSC Anderlecht. Hij kan, binnen enkele seizoenen, zonder twijfel uitgroeien tot een bepalende speler van het eerste elftal. Ik wil de familie Ademoglu, de speler en zijn zaakwaarnemer Josy Comhair danken voor hun medewerking en hun vertrouwen. Alper volgt, net zoals Youri Tielemans, het Purple Talents programma,” zegt Herman Van Holsbeeck.


Ook de centrale middenvelder is opgetogen. ‘Dit is een droom die waarheid wordt. Tekenen voor de grootste club van het land is een eer. Ik mag, net zoals Romelu Lukaku, Dennis Praet en Youri Tielemans, het Purple Talents programma volgen. Dat programma zal me helpen om niet alleen een doorgedreven opleiding om profvoetballer te worden, maar om ook een hoger secundair diploma te behalen. Dat heeft de doorslag gegeven. Bovendien krijgen steeds meer jongeren de kans om zich in de eerste ploeg te bewijzen. Ik wil de directie van RSC Anderlecht langs deze weg danken voor zo veel inspanningen. Hier voel ik vertrouwen en steun’, aldus Alper Ademoglu.

RSCA.be

ademoglu vanholsbeeck

Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht

Meer nieuws...