RSC Anderlecht legt toptalent vast

Vandaag tekende de 16-jarige Alper Ademoglu uit Genk, een contract van 3 jaar bij RSC Anderlecht. Het talent was gegeerd door clubs uit binnen- en buitenland. Algemeen directeur Herman Van Holsbeeck is erg gelukkig met het vastleggen van de jonge speler.


"Alper staat al lang op onze lijsten. Hij is een technisch onderlegde voetballer die het spel kan lezen zoals weinigen dat kunnen. Alper Ademoglu is een wissel voor de toekomst van RSC Anderlecht. Hij kan, binnen enkele seizoenen, zonder twijfel uitgroeien tot een bepalende speler van het eerste elftal. Ik wil de familie Ademoglu, de speler en zijn zaakwaarnemer Josy Comhair danken voor hun medewerking en hun vertrouwen. Alper volgt, net zoals Youri Tielemans, het Purple Talents programma,” zegt Herman Van Holsbeeck.


Ook de centrale middenvelder is opgetogen. ‘Dit is een droom die waarheid wordt. Tekenen voor de grootste club van het land is een eer. Ik mag, net zoals Romelu Lukaku, Dennis Praet en Youri Tielemans, het Purple Talents programma volgen. Dat programma zal me helpen om niet alleen een doorgedreven opleiding om profvoetballer te worden, maar om ook een hoger secundair diploma te behalen. Dat heeft de doorslag gegeven. Bovendien krijgen steeds meer jongeren de kans om zich in de eerste ploeg te bewijzen. Ik wil de directie van RSC Anderlecht langs deze weg danken voor zo veel inspanningen. Hier voel ik vertrouwen en steun’, aldus Alper Ademoglu.

RSCA.be

ademoglu vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...