Zulte Waregem houdt Anderlecht in bedwang

Er is geen winnaar uit de bus gekomen in Anderlecht-Zulte Waregem. Anderlecht kreeg de beste kansen, maar het vond steeds Bossut op zijn weg. Zulte Waregem kon wel leven met een punt buitenshuis.

Waregem was niet van plan zijn ongeslagen status kwijt te spelen in het Astridpark. Het hield achterin de deur op slot, maar kwam er, met Hazard in een defensieve rol, zelf ook zelden uit. Rommelige fases, foute passes en spelonderbrekingen waren het leitmotiv in de eerste helft. Beide ploegen hadden voor de rust wel elk één doelrijpe kans gekregen. Naessens werd te hard aangespeeld om af te ronden en Cyriac mikte op Bossut toen hij vrijstaand kon koppen en Mitrovic mikte hoog over.

Na de rust duwde Anderlecht de handrem naar beneden en kwam het vinniger voor de dag. Enkele afstandsschoten zeilden naast en dat lot was ook een kopbal van Mitrovic, die vrij stond, beschoren. Mbemba mikte wel tussen de palen, maar Bossut hield zijn netten schoon. En ook Cyriac liet een wenkende kans liggen. Zulte Waregem herstelde geleidelijk aan het evenwicht maar aan echte kansen kwam het in de tweede helft niet. Na de leukere fase verwaterde het spel weer. Tot Anderlecht besloot een (bescheiden) slotoffensief op poten te zetten. Zo kon Bruno matchwinnaar worden met een geweldig vluchtschot, maar Bossut gaf zich niet gewonnen. Hij hield ook invaller Pollet van de 1-0. Bossut hoefde dan weer niet in te grijpen op de vrijschop van Nuytinck binnen het strafschopgebied, na een terugspeelbal. Anderlecht en Zulte Waregem laten door dit gelijkspel na om minstens tot donderdag aan de leiding te komen. Zulte Waregem nadert wel tot op een punt van Standard, dat donderdag Lokeren ontvangt. Anderlecht sluipt tot op twee punten van de leider.

Goals: geen
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Gillet, Bruno (81' Acheampong), Tielemans, Kouyaté, Najar, Mitrovic (76' Vargas), Cyriac (86' Pollet)
Zulte Waregem: Bossut, Verboom, Godeau, D'Haene, De Fauw, Bongonda (73' Caceres), Conté, Skulason, Hazard, Olinga (46' N'Diaye), Naessens (84' Pourié)
Gele kaarten: 18' Kouyaté, 41' Skulason, 52' Cyriac, 55' Deschacht, 57' Godeau
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 18.603

Sporza

zultewaregem jupilerproleague playoffs

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...