Zulte Waregem houdt Anderlecht in bedwang

Er is geen winnaar uit de bus gekomen in Anderlecht-Zulte Waregem. Anderlecht kreeg de beste kansen, maar het vond steeds Bossut op zijn weg. Zulte Waregem kon wel leven met een punt buitenshuis.

Waregem was niet van plan zijn ongeslagen status kwijt te spelen in het Astridpark. Het hield achterin de deur op slot, maar kwam er, met Hazard in een defensieve rol, zelf ook zelden uit. Rommelige fases, foute passes en spelonderbrekingen waren het leitmotiv in de eerste helft. Beide ploegen hadden voor de rust wel elk één doelrijpe kans gekregen. Naessens werd te hard aangespeeld om af te ronden en Cyriac mikte op Bossut toen hij vrijstaand kon koppen en Mitrovic mikte hoog over.

Na de rust duwde Anderlecht de handrem naar beneden en kwam het vinniger voor de dag. Enkele afstandsschoten zeilden naast en dat lot was ook een kopbal van Mitrovic, die vrij stond, beschoren. Mbemba mikte wel tussen de palen, maar Bossut hield zijn netten schoon. En ook Cyriac liet een wenkende kans liggen. Zulte Waregem herstelde geleidelijk aan het evenwicht maar aan echte kansen kwam het in de tweede helft niet. Na de leukere fase verwaterde het spel weer. Tot Anderlecht besloot een (bescheiden) slotoffensief op poten te zetten. Zo kon Bruno matchwinnaar worden met een geweldig vluchtschot, maar Bossut gaf zich niet gewonnen. Hij hield ook invaller Pollet van de 1-0. Bossut hoefde dan weer niet in te grijpen op de vrijschop van Nuytinck binnen het strafschopgebied, na een terugspeelbal. Anderlecht en Zulte Waregem laten door dit gelijkspel na om minstens tot donderdag aan de leiding te komen. Zulte Waregem nadert wel tot op een punt van Standard, dat donderdag Lokeren ontvangt. Anderlecht sluipt tot op twee punten van de leider.

Goals: geen
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Mbemba, Gillet, Bruno (81' Acheampong), Tielemans, Kouyaté, Najar, Mitrovic (76' Vargas), Cyriac (86' Pollet)
Zulte Waregem: Bossut, Verboom, Godeau, D'Haene, De Fauw, Bongonda (73' Caceres), Conté, Skulason, Hazard, Olinga (46' N'Diaye), Naessens (84' Pourié)
Gele kaarten: 18' Kouyaté, 41' Skulason, 52' Cyriac, 55' Deschacht, 57' Godeau
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 18.603

Sporza

zultewaregem jupilerproleague playoffs

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...