Vandenbempt: "Als ik naar de kwaliteiten kijk, zeg ik Proto"

Nu Koen Casteels geblesseerd is, werd in Extra Time ook gediscussieerd over een nieuwe derde doelman voor de Rode Duivels. Anderlecht-doelman Silvio Proto kreeg de voorkeur van de meerderheid van de tafel, maar Peter Vandenbempt gaf tegengas. "Als je naar de kwaliteiten kijkt, zeg ik ook Proto, maar je hebt ook een groepsproces."


Casteels viel afgelopen weekend uit met een scheenbeenbreuk. Zelf geeft de doelman van Hoffenheim het WK nog niet op, maar het is maar beter om nu al aan een vervanger te denken. Dat doet Extra Time. "Je hebt Proto en dan moet je al ver gaan zoeken", is Johan Boskamp duidelijk. Ook Filip Joos en Marc Degryse gaan voor Proto. Vandenbempt laat de naam van beloftedoelman Colin Coosemans vallen.


"Omdat Proto geen doelman is die zich schikt in de rol van derde keeper", legt Vandenbempt uit. "Ik heb gelezen van Francky Vandendriessche wat de rol moet zijn van een derde doelman, zoals hij die heeft gespeeld op het WK 2002. En ik geef hem overschot van gelijk. De derde doelman moet zorgen dat die twee anderen een goed gevoel hebben bij jou, dat ze trainen met jou, hij mag niet de rechtstreekse concurrent zijn en best ook een jonge doelman die wat kan leren.""Als ik naar de kwaliteiten kijk, zeg ik ook Proto", haalt Vandenbempt aan. "Je kunt erom lachen, maar je hebt ook een groepsproces. Voor zo'n WK ben je vijf ą zes weken samen."


"Ik vind dat je alleen naar de kwaliteit moet kijken", stelt Joos. "Je moet denken: de eerste doelman blesseert zich, de tweede krijgt rood en dan heb je een derde nodig. Dat kan gebeuren."


Wat tegen Proto kan spelen, is dat hij ooit bedankt heeft voor de Rode Duivels. "Hij en Van Damme hebben op een zeker moment toen Leekens nog bondscoach was gezegd dat ze niet meegaan om op de tribune te zitten", herinnert Degryse zich. "Toen was Wilmots assistent. Misschien speelt dat mee."

Jupilerproleague.be

extratime degryse vandenbempt boskamp joos proto derodeduivels

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...