Vandenbempt: "Als ik naar de kwaliteiten kijk, zeg ik Proto"

Nu Koen Casteels geblesseerd is, werd in Extra Time ook gediscussieerd over een nieuwe derde doelman voor de Rode Duivels. Anderlecht-doelman Silvio Proto kreeg de voorkeur van de meerderheid van de tafel, maar Peter Vandenbempt gaf tegengas. "Als je naar de kwaliteiten kijkt, zeg ik ook Proto, maar je hebt ook een groepsproces."


Casteels viel afgelopen weekend uit met een scheenbeenbreuk. Zelf geeft de doelman van Hoffenheim het WK nog niet op, maar het is maar beter om nu al aan een vervanger te denken. Dat doet Extra Time. "Je hebt Proto en dan moet je al ver gaan zoeken", is Johan Boskamp duidelijk. Ook Filip Joos en Marc Degryse gaan voor Proto. Vandenbempt laat de naam van beloftedoelman Colin Coosemans vallen.


"Omdat Proto geen doelman is die zich schikt in de rol van derde keeper", legt Vandenbempt uit. "Ik heb gelezen van Francky Vandendriessche wat de rol moet zijn van een derde doelman, zoals hij die heeft gespeeld op het WK 2002. En ik geef hem overschot van gelijk. De derde doelman moet zorgen dat die twee anderen een goed gevoel hebben bij jou, dat ze trainen met jou, hij mag niet de rechtstreekse concurrent zijn en best ook een jonge doelman die wat kan leren.""Als ik naar de kwaliteiten kijk, zeg ik ook Proto", haalt Vandenbempt aan. "Je kunt erom lachen, maar je hebt ook een groepsproces. Voor zo'n WK ben je vijf à zes weken samen."


"Ik vind dat je alleen naar de kwaliteit moet kijken", stelt Joos. "Je moet denken: de eerste doelman blesseert zich, de tweede krijgt rood en dan heb je een derde nodig. Dat kan gebeuren."


Wat tegen Proto kan spelen, is dat hij ooit bedankt heeft voor de Rode Duivels. "Hij en Van Damme hebben op een zeker moment toen Leekens nog bondscoach was gezegd dat ze niet meegaan om op de tribune te zitten", herinnert Degryse zich. "Toen was Wilmots assistent. Misschien speelt dat mee."

Jupilerproleague.be

extratime degryse vandenbempt boskamp joos proto derodeduivels

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...