Vandenbempt: "Als ik naar de kwaliteiten kijk, zeg ik Proto"

Nu Koen Casteels geblesseerd is, werd in Extra Time ook gediscussieerd over een nieuwe derde doelman voor de Rode Duivels. Anderlecht-doelman Silvio Proto kreeg de voorkeur van de meerderheid van de tafel, maar Peter Vandenbempt gaf tegengas. "Als je naar de kwaliteiten kijkt, zeg ik ook Proto, maar je hebt ook een groepsproces."


Casteels viel afgelopen weekend uit met een scheenbeenbreuk. Zelf geeft de doelman van Hoffenheim het WK nog niet op, maar het is maar beter om nu al aan een vervanger te denken. Dat doet Extra Time. "Je hebt Proto en dan moet je al ver gaan zoeken", is Johan Boskamp duidelijk. Ook Filip Joos en Marc Degryse gaan voor Proto. Vandenbempt laat de naam van beloftedoelman Colin Coosemans vallen.


"Omdat Proto geen doelman is die zich schikt in de rol van derde keeper", legt Vandenbempt uit. "Ik heb gelezen van Francky Vandendriessche wat de rol moet zijn van een derde doelman, zoals hij die heeft gespeeld op het WK 2002. En ik geef hem overschot van gelijk. De derde doelman moet zorgen dat die twee anderen een goed gevoel hebben bij jou, dat ze trainen met jou, hij mag niet de rechtstreekse concurrent zijn en best ook een jonge doelman die wat kan leren.""Als ik naar de kwaliteiten kijk, zeg ik ook Proto", haalt Vandenbempt aan. "Je kunt erom lachen, maar je hebt ook een groepsproces. Voor zo'n WK ben je vijf ą zes weken samen."


"Ik vind dat je alleen naar de kwaliteit moet kijken", stelt Joos. "Je moet denken: de eerste doelman blesseert zich, de tweede krijgt rood en dan heb je een derde nodig. Dat kan gebeuren."


Wat tegen Proto kan spelen, is dat hij ooit bedankt heeft voor de Rode Duivels. "Hij en Van Damme hebben op een zeker moment toen Leekens nog bondscoach was gezegd dat ze niet meegaan om op de tribune te zitten", herinnert Degryse zich. "Toen was Wilmots assistent. Misschien speelt dat mee."

Jupilerproleague.be

extratime degryse vandenbempt boskamp joos proto derodeduivels

Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"
Duurste Belgische transfer
Het is officieel: Youri Tielemans voetbalt in Monaco
Frutos: "Ja, ik was klaar om Besnik Hasi op te volgen"
Hanni: "Ik kon elders pak meer verdienen dan bij Anderlecht"
Anderlecht wil Wasilewski als scout
Frank Boeckx met succes geopereerd aan rug
Qatar of China wenkt voor Hamdi Harbaoui
Isaac Kiese Thelin wordt een jaar extra gehuurd van Bordeaux
Anderlecht denkt aan bouw van hoge nieuwe tribune
Anderlecht wil heel ver gaan voor Sven Kums
Doumbia wil Anderlecht verlaten

Meer nieuws...