Paul Van Himst: "Trainer zijn van Anderlecht is een moeilijke job"

Paul Van Himst was zondag te gast in De Zevende Dag. Hij had het onder andere over de moeilijke periode die hij doormaakte, maar ook over de kansen van "zijn" Anderlecht in Play-off I. 


"Het gaat weer beter met mij", stelt Van Himst alle voetballiefhebbers gerust. De Anderlecht-coryfee verloor zijn vrouw en sukkelde zelf ook met zijn gezondheid. "Ik heb het de laatste maanden heel moeilijk gehad door het overlijden van mijn vrouw. Zelf heb ik ook een maand in het ziekenhuis gelegen. Ik kom er nu stilaan door, maar twee maanden geleden zou ik hier niet in de studio geraakt zijn. Ik probeer de routine weer op te nemen. Ik ga opnieuw naar mijn bedrijf, al vertrek ik nu iets later. Thuis blijven zitten is in elk geval niet de oplossing.""Ik zou nog altijd heel graag naar het WK in BraziliŽ gaan. Als ik me goed voel en ik kan gaan, doe ik het zeker. Maar als ik me niet honderd procent voel, blijf ik thuis. Naar BraziliŽ vliegen is immers een lange en moeilijke reis. Maar het zou jammer zijn om er niet bij te zijn in het land van de samba en het voetbal."Van Himst is nog altijd Anderlechtsupporter in hart en nieren. Toch schat hij de titelkansen van de Brusselaars niet echt hoog in. "Het is meteen van moeten voor Anderlecht. Als ze verliezen in Luik staan ze acht punten achter Standard en mogen ze de titel vergeten. Bovendien heeft Anderlecht met Club Brugge nog een tweede tegenstander. Zowel Standard als Club inhalen zal moeilijk worden. Ik denk dat Van den Brom vorig jaar en in het begin van dit seizoen goed werk geleverd heeft met jonge spelers. Maar hij heeft die daarna niet genoeg vertrouwen meer gegeven. De ploeg constant wijzigen zorgt voor ongenoegen."Is Club Brugge dan de grote titelfavoriet? "De resultaten bewijzen dat Standard de laatste tijd iets minder is", zegt Van Himst. "Club daarentegen zit in de winning mood, dus ik denk dat zij logischerwijs favoriet zijn voor de titel."


"Trainer zijn van Anderlecht is een moeilijke job. Je moet altijd winnen", heeft Paul Van Himst destijds aan den lijve ondervonden. "Een trainer weet wanneer hij ergens begint, maar nooit wanneer hij weer zal moeten vertrekken. Ik zou niet in Hasi's schoenen willen staan. De naam Peter Maes heb ik in bestuurskringen nog niet horen vallen. Het staat wel vast dat hij een heel goeie trainer is. Het zijn vooral de komende wedstrijden van Hasi die cruciaal zullen zijn. Als hij een paar overwinningen boekt, zal hij waarschijnlijk mogen blijven."

Sporza

vanhimst

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
Renť Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...