Fernando Canesin: "Ik wil best bij Oostende blijven"

Fernando Canesin was gisteren in zijn sas in de Ghelamco Arena. Bijna alles leek te lukken voor de vinnige Braziliaan. De huurling van Anderlecht voelt er overigens wel iets voor om zijn verblijf bij de kustploeg te verlengen.


Oostende gooide het zonder Laurent Depoitre over een andere boeg in Gent. Fede Vico acteerde immers als tweede aanvaller "We hadden veel tijd om deze wedstrijd voor te bereiden en de coach koos voor een nieuw systeem met twee spitsen. In de eerste helft liep dat echt goed, maar na de rust drukte Gent meer door. We konden hen wel nog pijn doen op de counter", aldus Canesin.


De kustploeg zorgde zo voor een verrassing. "De drie punten pakken op verplaatsing bij een ploeg die favoriet was om deze play-off 2 te winnen, dat is fantastisch. Je zou kunnen zeggen dat we de op papier moeilijkste match al wonnen, maar Lierse en Waasland-Beveren zijn ook geen makkelijke tegenstanders. Europa? laten we daar nog maar even over zwijgen."


Vooral op het middenveld liep het op wieltjes. "We verstonden elkaar echt goed vandaag, dat doet deugd. Als we met dit gevoel de vakantie in kunnen gaan, zou dat perfect zijn." Foket, Canesin, Siani en Vico veranderden constant van positie. "Daar hamerde de coach op. Voor verdedigers is het erg moeilijk als de tegenstander steeds beweegt."


Over zijn toekomst is er nog onduidelijkheid. "We zien wel wat de toekomst brengt. Er zal een moment komen waarop ik met Anderlecht moet praten en er zal een moment komen waarop ik terug zal keren." Voorlopig ziet hij zich wel nog een seizoen bij Oostende spelen. "We hebben een goeie, competitieve ploeg. Ik wil best blijven en volgend jaar opnieuw een mooi seizoen spelen."
Belgiumsoccer.be

canesin matos vico oostende

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...