Fernando Canesin: "Ik wil best bij Oostende blijven"

Fernando Canesin was gisteren in zijn sas in de Ghelamco Arena. Bijna alles leek te lukken voor de vinnige Braziliaan. De huurling van Anderlecht voelt er overigens wel iets voor om zijn verblijf bij de kustploeg te verlengen.


Oostende gooide het zonder Laurent Depoitre over een andere boeg in Gent. Fede Vico acteerde immers als tweede aanvaller "We hadden veel tijd om deze wedstrijd voor te bereiden en de coach koos voor een nieuw systeem met twee spitsen. In de eerste helft liep dat echt goed, maar na de rust drukte Gent meer door. We konden hen wel nog pijn doen op de counter", aldus Canesin.


De kustploeg zorgde zo voor een verrassing. "De drie punten pakken op verplaatsing bij een ploeg die favoriet was om deze play-off 2 te winnen, dat is fantastisch. Je zou kunnen zeggen dat we de op papier moeilijkste match al wonnen, maar Lierse en Waasland-Beveren zijn ook geen makkelijke tegenstanders. Europa? laten we daar nog maar even over zwijgen."


Vooral op het middenveld liep het op wieltjes. "We verstonden elkaar echt goed vandaag, dat doet deugd. Als we met dit gevoel de vakantie in kunnen gaan, zou dat perfect zijn." Foket, Canesin, Siani en Vico veranderden constant van positie. "Daar hamerde de coach op. Voor verdedigers is het erg moeilijk als de tegenstander steeds beweegt."


Over zijn toekomst is er nog onduidelijkheid. "We zien wel wat de toekomst brengt. Er zal een moment komen waarop ik met Anderlecht moet praten en er zal een moment komen waarop ik terug zal keren." Voorlopig ziet hij zich wel nog een seizoen bij Oostende spelen. "We hebben een goeie, competitieve ploeg. Ik wil best blijven en volgend jaar opnieuw een mooi seizoen spelen."
Belgiumsoccer.be

canesin matos vico oostende

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...