Standard slaat Anderlecht uit titelkoers

Standard heeft Anderlecht wellicht voorgoed uit de titelrace geknikkerd. De uittredende kampioen verloor met 1-0 op Sclessin. Standard was baas voor de rust, in de tweede helft had Anderlecht kansen op de gelijkmaker. In de laatste 5 minuten speelde Standard met zijn tienen na de uitsluiting van Carcela voor een te hoge tackle op het been van Vanden Borre.

De kraker begon met 7 minuten vertraging, omdat Luikse supporters het veld lieten verdwijnen onder een flinke laag wc-papier. De vurigheid in de tribunes sloeg meteen over op de ploeg: Standard nam Anderlecht bij het handje en tekende een paar lekkere driehoekjes. Na 19 minuten vertaalde de thuisploeg haar overwicht in de 1-0. Nadat een lel van Mpoku al eens op de lat was gevallen, trapte hij de bal voor. Kljestan liet hem afwijken, Carcela werkte af.

Was de eerste helft op punten (en het scorebord) voor Standard, dan trad Anderlecht na de rust nadrukkelijker op de voorgrond. Proto weerde een kopbal van Carcela uit zijn net en had voor het overige weinig werk op te knappen. Maar bij Standard eiste doelman Kawashima de hoofdrol op. De Japanner stond oog in oog met Cyriac en hield de aanvaller met opengesperde benen van de gelijkmaker. Standard verloor de controle door een dwaze rode kaart van Carcela, die te hoog inging op het been van Vanden Borre. Kawashima hield zijn team echter recht. De Japanner tikte een loeier van een onvermoeibare Najar net naast en in de slotminuut kreeg hij ook nog wat hulp van Arslanagic.

Goals: 19' Carcela (1-0)
Standard: Kawashima, Van Damme, Ciman, Arslanagic, Stam, M'Poku (70' Bulot), De Sart, Vainqueur (84' Cissé), Carcela, Ezekiel (79' de Camargo), Batshuayi
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck (80' Mbemba), Kouyaté, Vanden Borre, Praet, Kljestan (46' Mitrovic), Tielemans, Gillet, Najar, Pollet (72' Cyriac)
Gele kaarten: 34' Kljestan, 46' Van Damme, 91' Vanden Borre
Rode kaart: 85' Carcela
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 27.715

Sporza

standard jupilerproleague playoffs

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
Daniël Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...