Standard slaat Anderlecht uit titelkoers

Standard heeft Anderlecht wellicht voorgoed uit de titelrace geknikkerd. De uittredende kampioen verloor met 1-0 op Sclessin. Standard was baas voor de rust, in de tweede helft had Anderlecht kansen op de gelijkmaker. In de laatste 5 minuten speelde Standard met zijn tienen na de uitsluiting van Carcela voor een te hoge tackle op het been van Vanden Borre.

De kraker begon met 7 minuten vertraging, omdat Luikse supporters het veld lieten verdwijnen onder een flinke laag wc-papier. De vurigheid in de tribunes sloeg meteen over op de ploeg: Standard nam Anderlecht bij het handje en tekende een paar lekkere driehoekjes. Na 19 minuten vertaalde de thuisploeg haar overwicht in de 1-0. Nadat een lel van Mpoku al eens op de lat was gevallen, trapte hij de bal voor. Kljestan liet hem afwijken, Carcela werkte af.

Was de eerste helft op punten (en het scorebord) voor Standard, dan trad Anderlecht na de rust nadrukkelijker op de voorgrond. Proto weerde een kopbal van Carcela uit zijn net en had voor het overige weinig werk op te knappen. Maar bij Standard eiste doelman Kawashima de hoofdrol op. De Japanner stond oog in oog met Cyriac en hield de aanvaller met opengesperde benen van de gelijkmaker. Standard verloor de controle door een dwaze rode kaart van Carcela, die te hoog inging op het been van Vanden Borre. Kawashima hield zijn team echter recht. De Japanner tikte een loeier van een onvermoeibare Najar net naast en in de slotminuut kreeg hij ook nog wat hulp van Arslanagic.

Goals: 19' Carcela (1-0)
Standard: Kawashima, Van Damme, Ciman, Arslanagic, Stam, M'Poku (70' Bulot), De Sart, Vainqueur (84' Cissé), Carcela, Ezekiel (79' de Camargo), Batshuayi
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck (80' Mbemba), Kouyaté, Vanden Borre, Praet, Kljestan (46' Mitrovic), Tielemans, Gillet, Najar, Pollet (72' Cyriac)
Gele kaarten: 34' Kljestan, 46' Van Damme, 91' Vanden Borre
Rode kaart: 85' Carcela
Scheidsrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 27.715

Sporza

standard jupilerproleague playoffs

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...