Michel Verschueren: "Kompany was op zijn vijftiende al een klasbak"

Voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren (83) heeft nog steeds een paars-wit hart. ‘Mister Michel’ klopt nog elke dag zijn uren op de club en gaat binnenkort ook in de politiek. In een interview met P-magazine is hij bijzonder openhartig over zijn paars-wit verleden. 


Michel Verschueren is een echte Belg. Dat merk je aan de manier waarop hij spreekt over het succes van de Rode Duivels. "Voor mij is er momenteel geen betere reclame voor België dan de nationale ploeg", vertelt Verschueren. "Als je ziet dat er voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust meer dan 45.000 man op de Heizel zit, allemaal in de zwart-geel-rode kleuren, dan is dat een herleving van het Belgisch gevoel. Daar moeten we mensen als Marc Wilmots en Vincent Kompany dankbaar voor zijn."


Mister Michel steekt zijn lof voor Kompany dan ook niet onder stoelen of banken. "Ik herinner me nog mijn eerste ontmoeting met Vincent, op het trainingsveld in Neerpede. Hij was pas vijftien, maar toen al een klasbak. Ik had de indruk dat ik aan het praten was met een volwassen man. Hij was toen al vooruit op zijn leeftijd en is dat nu nog. Met BXL Brussel zet hij zich in voor arme jongens om hen van straat te halen en ze te laten sporten. Vince neemt daarmee gewoon de taken over van de overheid."In zijn tijd bij Anderlecht passeerden er heel wat toppers de revue. Sommige spelers heeft 'de Zilveren vos' zelf letterlijk gered. "Charly Musonda heeft zijn leven aan mij te danken', verrast Verschueren. "Charly was terug fit na zijn blessure en stond opeens in mijn bureau. Hij was geselecteerd voor Zambia. Mister Michel, I'd like to play for my country. Can you give me authorisation?',vroeg hij. Mijn antwoord daarop: 'No sir'.  Ik vond dat hij eerst terug helemaal fit moest zijn. De maandag daarop las ik de kranten en ik geloofde mijn ogen niet. Het vliegtuig van Zambia was neergestort. Niemand had het overleefd. Sindsdien heeft Charly een grenzeloos respect voor mij."

nr10.be

kompany verschueren

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...