Michel Verschueren: "Kompany was op zijn vijftiende al een klasbak"

Voormalig Anderlecht-manager Michel Verschueren (83) heeft nog steeds een paars-wit hart. ĎMister Michelí klopt nog elke dag zijn uren op de club en gaat binnenkort ook in de politiek. In een interview met P-magazine is hij bijzonder openhartig over zijn paars-wit verleden. 


Michel Verschueren is een echte Belg. Dat merk je aan de manier waarop hij spreekt over het succes van de Rode Duivels. "Voor mij is er momenteel geen betere reclame voor BelgiŽ dan de nationale ploeg", vertelt Verschueren. "Als je ziet dat er voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust meer dan 45.000 man op de Heizel zit, allemaal in de zwart-geel-rode kleuren, dan is dat een herleving van het Belgisch gevoel. Daar moeten we mensen als Marc Wilmots en Vincent Kompany dankbaar voor zijn."


Mister Michel steekt zijn lof voor Kompany dan ook niet onder stoelen of banken. "Ik herinner me nog mijn eerste ontmoeting met Vincent, op het trainingsveld in Neerpede. Hij was pas vijftien, maar toen al een klasbak. Ik had de indruk dat ik aan het praten was met een volwassen man. Hij was toen al vooruit op zijn leeftijd en is dat nu nog. Met BXL Brussel zet hij zich in voor arme jongens om hen van straat te halen en ze te laten sporten. Vince neemt daarmee gewoon de taken over van de overheid."In zijn tijd bij Anderlecht passeerden er heel wat toppers de revue. Sommige spelers heeft 'de Zilveren vos' zelf letterlijk gered. "Charly Musonda heeft zijn leven aan mij te danken', verrast Verschueren. "Charly was terug fit na zijn blessure en stond opeens in mijn bureau. Hij was geselecteerd voor Zambia. Mister Michel, I'd like to play for my country. Can you give me authorisation?',vroeg hij. Mijn antwoord daarop: 'No sir'.  Ik vond dat hij eerst terug helemaal fit moest zijn. De maandag daarop las ik de kranten en ik geloofde mijn ogen niet. Het vliegtuig van Zambia was neergestort. Niemand had het overleefd. Sindsdien heeft Charly een grenzeloos respect voor mij."

nr10.be

kompany verschueren

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...