Hasi: "Het publiek was fantastisch"

De juiste man op het juiste moment? Zo lijkt het wel. Met Besnik Hasi aan het roer liet Anderlecht tegen Oostende meteen een ander gelaat zien. De titelhoop laait weer op.


Het kan snel verkeren. De voorbije weken werd er een dik kruis getrokken door de titelkansen van Anderlecht, maar op de laatste speeldag van de reguliere competitie klaarde de hemel boven het Astridpark weer volledig op.
Deus ex machina van dienst is Besnik Hasi. Jarenlang in de schaduw als hulpje, maar sinds gisteren T1 aan de zijlijn. Het voetbal was nog niet top, maar de beleving was groot en de eerste hand was duidelijk merkbaar. "Ik ben blij met de beleving op het veld. Het voetbal daarentegen kan nog altijd beter", vertelt Hasi na afloop. "De snelle voorsprong gaf de spelers alvast hoop. De gretigheid was ook groot."Dat de ploeg de spelvreugde heeft teruggevonden, merkten ook de fans. Zij gingen plots opvallend hard achter hun ploeg staan. "De supporters waren geweldig. Zo'n sfeer geeft de spelers vleugels", vertelt Hasi, die zoals verwacht meteen voor twee spitsen koos. "Op die manier wilde ik laten zien dat we absoluut voor winst gingen. Het samenspel tussen Pollet en Mitrovic liep goed."


Als Anderlecht deze nieuwe drive kan doorzetten wordt het nog een gevaarlijk klant voor de titel. Standard is niet meer de pletwals van de eerste seizoenshelft en heeft nog 'maar' vijf punten bonus op Anderlecht. Met Club Brugge op amper twee punten van de leider lijken drie honden te gaan vechten om één been.

Jupilerproleague.be

hasi oostende

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...