Deschacht: "We leren op training het ABC van het voetbal en dat was nodig"

Een nieuwe week, een nieuwe coach en een nieuwe Olivier Deschacht. De linksachter leverde een assist af en scoorde weer eens een beauty van een doelpunt. Achteraf was hij vooral lovend voor het werk dat Besnik Hasi deze week verrichtte.


Deschacht strooide met zijn vierde assist van het seizoen en poeierde in minuut 83 een bal onhoudbaar in het dak van het doel. Hij scoort niet veel, maar als hij er eentje maakt, zijn het altijd wel leuke. "Dat is voor mij persoonlijk ook wel leuk hoor", lachte Deschacht, die er wel niet te lang wou blijven bij stilstaan. "Het belangrijkste is dat we de supporters terug achter ons hebben gekregen. Iedereen gelooft na vanavond terug in ons."


En dat is voor heel wat percentages te wijten aan Hasi volgens Deschacht. "Hij heeft de juiste tactische keuzes gemaakt. Met twee spitsen hadden we meer gewicht vooraan. We hebben ook veel tactisch getraind deze week. Op wat? Tja, dat moeten jullie zelf maar uitzoeken", aldus Deschacht. Toch was het op het veld al duidelijk dat Hasi veel belang hecht aan vooruit verdedigen en de omschakeling. "Dat heeft ook niet lang geduurd", knipoogde hij. "Inderdaad, daar heeft hij wel de nadruk op gelegd. Onder Besnik zijn we weer van nul herbegonnen. We leren op training weer het ABC van het voetbal en dat was ook nodig. De vorige trainer rekende wat te veel op zelfdiscipline en die was er bij sommigen niet meer."


Dat Tielemans in de basis begon, was blijkbaar pas een late beslissing. "Dat Youri niet meer speelde, was wat zijn eigen schuld. Maar deze week op training was hij top en daarvoor werd hij beloond. En dan speelt hij een match zoals vandaag... Chapeau!"
En ondertussen valt het woord 'titel' weer bij de spelers nadat die de voorbije weken het kopje wat lieten hangen. "We willen het hoogste en daar gaan we ook voor. We hebben weer vertrouwen. Maar we moeten ook niet te hoog van de toren blazen. Het probleem lag niet in de thuismatchen, maar wel uit. We zullen zien of we daar binnen twee weken ook progressie in gemaakt hebben."Voetbalkrant

deschacht oostende

Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten
Anderlecht plant bod op Ghanese flankaanvaller
Pieter Gerkens: "Door het play-offsysteem is alles mogelijk"
Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht

Meer nieuws...