Debuut Hasi opgeluisterd met vier goals tegen Oostende

Niets dan lachende gezichten in het Astridpark. De blijde intrede van clubhelden als Jan Koller, Marcin Wasilewski en Vincent Kompany inspireerde Anderlecht tot een mooie prestatie tegen KV Oostende: 4-0. Uiteraard ook een pluim voor nieuwbakken coach Besnik Hasi die met enkele tactische ingrepen orde op zaken stelde. Mitrovic scoorde twee keer (waarvan één hele knappe), Najar en Deschacht zetten de eindstand op het bord.

Een tweespitsensysteem, kapitein Guillaume Gillet naar de bank, Najar naar de flank en Tielemans terug tussen de lijnen. "Én weer naar het ABC van het voetbal", voegde Deschacht daar nog onomwonden aan toe. Zie daar de voornaamste tactische ingrepen van de opvolger van van den Brom. Een andere opvallende vaststelling was de grote honger en spelvreugde van de paars-witte delegatie. Het contrast met de voorbije weken was groot. Dat Anderlecht, met een alweer sterke Vanden Borre, snel op voorsprong kwam, was dan ook verdiend. Pollet ging over het been van Luissint en Mitrovic knalde de elfmeter voorbij Ovono. Nog voor de rust volgde de 2-0: Praet zette voor, Najar kopte fraai in. Oostende was onder de indruk, maar kon gaandeweg wat meer dreigen.

Na de rust daalde de kwaliteit, maar aan doelrijpe kansen geen gebrek. Het vizier van Pollet stond echter niet op scherp. Spitsbroeder Mitrovic oogde dan weer frisser. Aannemen met de borst en een opwipper over Ovono, dat was het knappe relaas van de 3-0. De 4-0 van Deschacht, net daarvoor assistgever voor Mitrogoal, mocht er ook zijn. Praet dolde met de Oostende-doelman en schotelde zijn ploegmakker een zeldzaam doelpunt voor. Anderlecht sluit de reguliere competitie als derde af met 57 punten, op 10 punten van leider Standard en op 6 van nummer twee Club Brugge. In play-off I worden de punten gehalveerd en start Anderlecht met 29 punten, Club met 32 punten en Standard met 34 punten. Oostende eindigt op een negende plek. Voor de kustploeg gaat de teller op nul in play-off IIA, waar ze de degens kruisen met Gent, Waasland-Beveren en Lierse. Morgen wordt de wedstrijdkalender bekendgemaakt.

Goals: 9' Mitrovic (1-0, pen.), 28' Najar (2-0), 77' Mitrovic (3-0), 83' Deschacht (4-0)
Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Vanden Borre, Praet (87' N'Sakala), Kljestan, Tielemans, Najar, Pollet (70' Bruno), Mitrovic (84' Cyriac)
Oostende: Ovono, Hempte (46' Dessaer), Brillant, Schmisser, Luissint, Coussement (46' Vico), Siani, Van Imschoot, Wilmet, Fernando Canesin, Depoitre (84' Sladek)
Gele kaarten: 8' Luissint, 44' Nuytinck
Scheidsrechter: Frederik Geldhof
Toeschouwers: 21.000

oostende jupilerproleague

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...