Hasi: "Ik heb de regels duidelijk aangescherpt"

Voor een eerste persconferentie voor een match kon de locatie wel tellen voor Besnik Hasi. In de Bozart op de Brusselse Kunstberg mocht de kersverse T1 eens komen uitleggen wat hij allemaal gewijzigd heeft.Besnik Hasi had woensdag een groepsgesprek met zijn spelers en staf en legde hen tot in de puntjes uit wat hij van hen verwacht. "Vooral de basisprincipes wat ik wil zien bij balbezit en balverlies heb ik deze week behandeld. De volgende weken wil ik nog andere accenten leggen", zei hij kordaat. "Voor de rest was het een hele drukke week, want ik moest veel overleggen, praten, trainingen leiden, spelers individueel spreken,..." Een overzicht van wat er deze week allemaal veranderde bij paars-wit.


Het verschil tussen T2 en T1

"Ik sta nog steeds tussen de spelers", aldus Hasi. "Het enige wat veranderde is dat ik nu hoofdtrainer ben en dus de eindbeslissing neem. Ik weet dat ik spelers ga ontgoochelen, maar dat kan ook niet anders. Het enige dat ik vraag is dat ze eerlijk en correct zijn met mij, zoals ik dat ook met hen ben."


Boetesysteem

"Ik heb de regels duidelijk aangescherpt. John geloofde niet in boetes, ik wel. Ik ben een man van regels, ook in mijn privéleven. Er verandert in principe ook niet veel, want die regels waren er al. Nu zullen ze bij overtredingen ook bestraft worden. Ze moeten die leren respecteren en navolgen. De meesten doen dat ook hoor. En het was niet dat er onder John geen discipline was."


De veldbezetting

Daarover wou Hasi weinig kwijt, maar het is duidelijk dat er het één en ander gaat veranderen. "Ik ga de spelers op hun beste positie proberen uitspelen. Hoe dat precies in elkaar zit, zullen jullie zondag wel zien. Of ik een basiselftal in gedachten heb. Ik heb wel voor elke positie een speler in mijn hoofd, maar dat zal ook afhangen van waar we spelen en tegen wie."


Organisatie

Hasi hamerde daar bij zijn aanstelling op. "Duidelijkheid en organisatie moet er zijn. Deze week heb ik daar de nadruk op willen leggen, maar dan zie je ook dat sommige spelers te veel bezig zijn met hun verdedigende taken. Ik wil ook niet ons sterk punt laten verdwijnen. Er moet aangevallen worden ook."


9 to 5

Van Holsbeeck gaf al aan dat de spelers meer op de club zullen moeten zijn. "Dat zal niet elke dag van 9 tot 17u zijn, maar we willen de spelers wel meer op de club zien. Ze kunnen taallessen nemen of in de gym werken."Voetbalkrant

hasi oostende

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...