Van Holsbeeck: "Met Hasi als trainer is het alsof je op school ineens een strengere leraar krijgt"

Herman Van Holsbeeck had een paar dagen nodig om de teleurstelling van het ontslag van John van den Brom van zich af te schudden. Vrijdag was de manager van paars-wit echter alweer strijdvaardig en probeerde hij het positieve uit alles te halen.Het ontslag van Van den Brom lag op de maag van Van Holsbeeck, dat wist iedereen, maar ook de manager besefte dat het niet verder kon. "Van den Brom heeft goed werk geleverd, maar dat is het verleden. Nu moeten we ons focussen op de ploeg met Besnik Hasi. Ik werd veel verweten dat ik John beschermde omdat hij een vriend was. Net als ik eerder de vriend van Jacobs en Vercauteren was. Maar ik neem de beslissingen niet alleen. Ik heb John verdedigd, maar de uiteindelijke beslissing wordt gezamelijk genomen. En het moest gewoon gebeuren als we nog iets wilden doen in de play-offs", doet Van Holsbeeck een laatste keer zijn verhaal.


Ondertussen staat Anderlecht derde, een plaats vanwaar ze enkel naar boven willen kijken. "Die derde plaats hebben we en we mogen niet meer afzakken, maar we willen wel nog hogerop kijken. Bij veel topploegen is er eens een minder jaar. Kijk naar Manchester United of AC Milan. Als dat hier gebeurt, ben ik er al niet meer. Maar we hebben een lijn uitgestippeld. We zitten nu drie jaar in Neerpede en ooit moest de beslissing genomen worden om de jeugd te laten doorgroeien. Nu gebeurt dat, maar we hebben te weinig mannen om hen te omringen. Wat we nodig hadden, waren leiders: met korte 'ei', niet met lange. We weten waar we naar volgend jaar toe moeten aan werken."Besnik Hasi krijgt dus tijd om zijn jongeren beter te laten voetballen. "Besnik heeft genoeg trainers meegemaakt als speler en ook hier heeft hij er als T2 al een paar gekend. Hij heeft voor zichzelf van elke trainer iets gepikt en daar zijn eigen ding mee gedaan. Net als ik een beetje. Hij heeft een totaal andere visie over hoe hij moet omgaan met spelers dan John. Het is alsof je op school ineens een strengere leraar krijgt."
Die strengere leraar heeft zijn scholieren alvast wat regels opgelegd. Zo moeten de spelers ook langer op de club blijven. "Maar dat is normaal. Jullie komen genoeg op Neerpede. Iedereen van de spelers verdient dik zijn boterham en heeft een mooie auto. Ze hebben een heel schoon leven, maar daar staat wel iets tegenover. Vraag het maar aan Romelu Lukaku. Die zit ook elke dag tot 17u op de club in Engeland hoor."Voetbalkrant

hasi vanholsbeeck oostende

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...